Zelenskyi: Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vain alku – Moldova "syvästi huolissaan"

Venäläiskenraalin mukaan Venäjän tavoitteena on vallata koko itäinen ja etelä-Ukraina 1:55
Venäläiskenraalin mukaan Venäjän tavoitteena on vallata koko itäinen ja etelä-Ukraina

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vasta "alku". Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Pontta puheilleen Zelenskyi sai Venäjän keskisen sotilaspiirin komentajan puheista. Kenraalimajuri Rustam Minnekayevin mukaan Venäjän suunnitelmissa on ottaa haltuunsa koko Etelä-Ukraina.

Jos Venäjä onnistuisi suunnitelmissaan, niin se avaisi maalle maareitin Moldovan Venäjä-mieliseksi luonnehdittuun Transnistriaan.

– Tämä vain vahvistaa sen, mitä olen sanonut monta kertaa. Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan on tarkoitus olla vain aloitus. He haluavat valloittaa myös muita maita, Zelenskyi totesi.

Venäjä on väittänyt, että venäjänkielisiä sorretaan Transnistriassa.

– Rehellisesti sanoen Venäjän tulisi huolehtia venäjää puhuvien asemasta omalla alueellaan. Venäjällä ei ole sanan- tai valinnanvapautta, Zelenskyi sanoi.

– Venäjällä ei yksinkertaisesti voi olla asioista toista mieltä. Köyhyyttä riittää, eikä ihmiselämällä ole arvoa. Tänne he tulevat varastamaan jotain, mikä edes muistuttaa normaalista elämästä, Zelenskyi jatkoi.

Venäläissotilaiden on raportoitu laajasti ryöstelevän miehittämillään ukrainalaisalueilla. Sotilaiden mukaan on tarttunut niin puhelimia kuin pesukoneitakin.

Moldova totesi BBC:n mukaan tuoreeltaan olevansa "syvästi huolissaan" Venäjän lausunnoista ja kutsui Venäjän Moldovan-suurlähettilään selittämään tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat