Venäjän Shoigu puhuu "uusista sodankäynnin menetelmistä", mutta käytännössä hän myöntää armeijansa epäonnistuneen, Britannia arvioi

Venäläiskenraalin mukaan Venäjän tavoitteena on vallata koko itäinen ja etelä-Ukraina 1:55
Venäläiskenraalin mukaan Venäjän tavoitteena on vallata koko itäinen ja etelä-Ukraina.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu totesi äskettäin, että maa aikoo ottaa Ukrainassa käyttöön "uusia sodankäynnin menetelmiä".

Käytännössä näin Shoigu hiljaisesti myöntää, ettei Ukrainan sota ole sujunut Kremlin suunnitelmien mukaisesti, toteaa Iso-Britannian puolustusministeriö Twitterissä.

On kuitenkin yksi asia todeta, että menetelmiä on muutettava ja tyystin toinen asia toteuttaa se käytännössä taktiikkoina, tekniikkoina ja toimintatapoina, Britannia muistuttaa.

Tähän on useita syitä. Armeija on esimerkiksi koulutettu toimimaan tietyllä tavalla, sen käytössä olevaa kalustoa ei noin vain vaihdeta ja kaikenlaiset joukkojensiirrot ja uudelleenorganisoinnit vievät aina runsaasti aikaa. Lisäksi Venäjän Ukrainassa olevat joukot ovat jo taisteluissa kärsineitä.

Venäjä on jo kertaalleen sodan aikana muuttanut merkittävästi maavoimiensa strategiaa vetäytyessään Kiovan alueelta. Tuon päätöksen seurauksena se siirsi kaikki käytettävissä olevat voimansa Itä-Ukrainaan.

Iso-Britannian puolustusministeriö arvioikin, että ennen kuin Venäjä saa hyökkäysjoukkonsa haluamaansa asentoon, nojaa se vahvasti epäsuoraan tuleen eli esimerkiksi tykistöön ja ohjuksiin.

– Näin ollen venäläisjoukot jatkossakin todennäköisesti turhautuvat kyvyttömyyteensä murtaa Ukrainan vastarinta nopeasti, Britannian puolustusministeriö summaa.

Lue myös:

    Uusimmat