Zelenskyi valoi ukrainalaisiin toivoa tunteikkaassa puheessaan: "Yksikään kamikaze-lennokki ei voi himmentää joulun aamunkoittoa"

Zelenskyi valoi ukrainalaisiin toivoa tunteikkaassaan puheessaan:"Jotkut katsovat joulun ensimmäistä tähteä luotien täyttämän katon läpi" 2:29
Katso tiivistelmä Zelenskyin puheesta: "Jotkut katsovat joulun ensimmäistä tähteä luotien täyttämän katon läpi"

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi lupaa Ukrainan tekevän oman joulun ihmeensä osoittamalla, ettei se suostu luovuttamaan huolimatta Venäjän hyökkäyksistä, jotka ovat syösseet miljoonia ihmisiä pimeyteen.

Presidentti julkaisi kynttilöin valaistun puheensa jouluaattona, kun sotaa on kestänyt päivälleen 10 kuukautta. Sinä aikana kymmenet tuhannet ihmiset ovat kuolleet ja miljoonat joutuneet jättämään kotinsa.

– Vaikka vapaudella on kallis hinta, orjuus maksaisi vieläkin enemmän, Zelenskyi sanoi.

– Sodan alusta lähtien olemme kestäneet hyökkäyksiä, uhkauksia, ydinaseilla kiristämistä, terroria, ohjusiskuja. Me kestämme tämän talven, koska tiedämme minkä vuoksi taistelemme.

Zelenskyi muisti puheessaan niitä ukrainalaisia, jotka viettävät parhaillaan joulua. Suurin osa ukrainalaisista on ortodokseja, jotka juhlivat joulua vasta tammikuussa.

– Mikään kamikaze-lennokki ei voi himmentää joulun aamunkoittoa. Näemme sen hehkun jopa maan alla, pommisuojassa.

Venäjän jatkuvat ilmaiskut ovat aiheuttaneet valtavia vahinkoja Ukrainan energiainfrastruktuuriin. Vesi- ja sähkökatkokset ovat yleisiä.

– Jopa täydellisessä pimeydessä löydämme toisemme ja halaamme tiukasti. Ja jos lämmitystä ei ole, halaamme pitkään lämmittääksemme toisiamme. 

– Me hymyilemme ja pysymme iloisina, kuten aina. Mutta on yksi ero – me emme odota ihmeen tapahtuvan, vaan teemme sen itse.

Voit katsoa tiivistelmän Zelenskyin puheesta videolta artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat