Zelenskyi uskoo, että Putin murhataan omiensa toimesta: "Lihansyöjät syövät lihansyöjän"

Putin ja Zelenskyi kohtasivat toisensa vuonna 2019 – Mitä kehonkieli kertoo? 1:27
Putin ja Zelenskyi kohtasivat toisensa vuonna 2019: "Kyllä on Zelenskyi hermostunut".

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi uskoo, että Vladimir Putin tulee saamaan surmansa omiensa toimesta. 

Volodymyr Zelenskyi kertoo ajatuksistaan tuoreessa ukrainalaistoimittaja Dmytro Komarovin Year-dokumentissa, joka julkaistiin nimensä mukaisesti perjantaina, jolloin Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan oli kulunut päivälleen vuosi.

Zelenskyi sanoo dokumentissa, kuinka Vladimir Putinin hallinto kohtaa ennemmin tai myöhemmin "haurauden ajan", jolloin hänen liittolaisensa kääntyvät häntä vastaan.

– Tulee varmasti hetki, jolloin Putinin hallinnon hauraus alkaa tuntua Venäjällä. Sitten lihansyöjät syövät lihansyöjän. Tämä on tärkeää, Zelenskyi kertoo.

– He löytävät syyn tappaa tappajan. Toimiiko se? Kyllä. Milloin se tapahtuu? En tiedä, hän jatkaa.

Tyytymättömyyden Putinin lähipiirissä on raportoitu lisääntyneen viimeisten kuukausien aikana Venäjän kärsittyä mittavia tappioita sodassa. 

"Hän ei ollut valmis keskusteluihin"

Zelenskyi muistelee dokumentissa myös sitä, kuinka hän sai puhelinsoittoja toisensa perään maailman johtajilta, kun Venäjä hyökkäsi vuosi sitten Ukrainaan.

– Eri ihmiset soittivat minulle. Presidentit, pääministerit ja muut johtajat. Soittoa soiton perään.

Venäjän presidentin kanssa hän ei kuitenkaan käynyt puhelinkeskustelua.

– Halusin soittaa hänelle ennen sotaa, annoimme signaalin ja pyysimme keskustelua. Ajattelin silloin, että olisi ollut erittäin tärkeää, että hän olisi henkilökohtaisesti kertonut Ukrainalle, että mitään valtausta ei tule.

Putin tai hänen hallintonsa ei kuitenkaan koskaan vastannut. Venäjä ei ollut valmis puhumaan Zelenskyin kanssa useista yrityksistä huolimatta.

– Kukaan ei kieltäytynyt minulle suoraan. Mutta kaikki muut maailman johtajat, joiden kanssa puhuin, sanoivat, että hän ei ollut valmis keskusteluihin, Zelenskyi muistelee.

Entä keskustelisiko Zelenskyi nyt Putinin kanssa, jos saisi tilaisuuden?

– En. Nyt minä en ole valmis puhumaan hänelle. 

Zelenskyi antoi haastattelun salaisesta komentokeskuksestaan, jonne ei ole ulkopuolisilla asiaa. Dokumentti on katsottavissa Youtubessa.

Lähde: Newsweek.

Tällainen oli Putinin viime viikon kohuttu Puhe: "demonisoi länttä ja ilmoitti ydinasevalvontasopimuksen keskeyttämisestä."

Putin demonisoi länttä ja ilmoitti ydinasevalvontasopimuksen keskeyttämisestä 1:54


Lue myös:

    Uusimmat