Zelenskyi jakoi sotilaille mitaleja taistelulinjan lähellä maan alla

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi palkitsi sotilaita bunkkerissa 2:47
Tältä Zelenskyin ja sotilaiden kohtaaminen näytti.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi jakoi uutistoimisto Reutersin julkaisemalla videolla ukrainalaissotilaille mitaleja maan alla.  

Reutersin mukaan Zelenskyi vieraili Zaporizhzhjan alueella lähellä Robotynen kylää, joka on lähellä taistelulinjaa kaakkoisrintamalla. Video Zelenskyin mitalien jaosta hämärässä tilassa julkaistiin alun perin Facebookissa. 

– On kunnia olla täällä tänään – tukea sotureita ja palkita heitä. Heillä on edessään vaikea ja kriittinen tehtävä puolustaessaan Ukrainaa viholliselta, Zelenskyi sanoi lausunnossaan. 

Robotyne vapautettiin elokuun lopulta venäläisjoukoilta Ukrainan vastahyökkäyksessä. 

Zelenskyin on aiemminkin nähty vierailevan sotilaiden luona Ukrainan taistelulinjoilla. Viime aikoina kuitenkin Ukrainan sotajohdon ympärillä on kuohunut, kun huhut sotakomentajan Valeri Zaluzhnyin erottamisesta ovat vilkastuneet. 

Financial Timesin lähteiden mukaan Volodymyr Zelenskyi oli tarjonnut viime viikolla Valeri Zaluzhnyille uutta roolia puolustusasioiden neuvonantajana, mutta Zaluzhnyi oli kieltäytynyt.

Presidentin ja asevoimien komentajan välejä on kuvailtu jo pitkään kireiksi.

Zaluzhnyin suosio ukrainalaisten keskuudessa on suurta. Viime vuoden lopulla Ukrainan kansainvälisen sosiologisen instituutin kyselytutkimuksessa luottamus Zaluzhnyihin oli lähes 90 prosenttia. Kyselyssä kysyttiin ensimmäistä kertaa luottamuksesta asevoimien komentajaan.

Zelenskyin luottamus oli taas pudonnut 22 prosenttiyksikköä vuoden 2022 vastaavasta tutkimuksesta. Loppuvuodesta 62 prosenttia ukrainalaisvastaajista sanoi luottavansa Zelenskyihin.

Lue myös:

    Uusimmat