Uutta tietoa Liperin turmasta: Alaikäinen kuljettaja kuoli ulosajossa

17-vuotias mies on kuollut henkilöauton ajauduttua moottoritien keskelle kaistojen väliin. Ysitie oli monta tuntia kokonaan suljettu liikenteeltä Pohjois-Karjalan Liperin kohdalta onnettomuuden takia.

Kuopiontiellä, Liperin ja Joensuun rajamailla, tapahtui vakava liikenneonnettomuus sunnuntaiaamuna (11.7.) hieman ennen kello kuutta.

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus liikenneonnettomuudesta Kuopiontiellä Marjalan kohdilla. Ensimmäinen poliisipartio oli nopeasti tapahtumapaikalla, poliisi kertoo. Poliisipartio havaitsi moottoritien kaistojen välissä ajoneuvon, joka oli tulessa ja katollaan.

Poliisipartio aloitti palavan auton alkusammutuksen, mutta palo saatiin kokonaan sammumaan vasta pelastuslaitoksen saavuttua paikalle.

Ajoneuvoa kuljettanut 17-vuotias mies oli lentänyt autosta ulos ja hän menehtyi tapahtumapaikalle, poliisi kertoo. Ajoneuvossa ei ollut muita henkilöitä.

Poliisin alustavan tiedon mukaan ajoneuvo oli tullut ilmeisen kovaa vauhtia Kuopion suunnasta ja toistaiseksi tuntemattomasta syystä ajautunut kaistoja erottavien kaiteiden väliin.

Liikenne palautunut normaaliksi

Poliisi tiedotti kello kahdeksan jälkeen, että onnettomuuspaikalla ovat käynnissä jälkiraivaus ja paikkatutkinta.

Noin 20 vaille 11 aamupäivällä Itä-Suomen poliisi ilmoitti Twitterissä, että liikenne kulkee jälleen normaalisti Ysitiellä. Pelastustöiden aikaan poliisi ohjasi liikennettä kiertotietä, sillä Ysitie oli molempiin suuntiin suljettu.

Poliisi kiittää ensimmäisenä paikalle tulleita siviileitä esimerkillisestä toiminnasta muun muassa liikenteen ohjaamisessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja