Yrttipasta 28.6.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Yrttipasta


500g penne pastaa
öljyä, currymaustetta, inkivääriä, suolaa, mustapippuria
10 retiisiä
5-6 porkkanaa
1 kukkakaali
2 1/2 dl silputtua rucolaa
2 1/2 dl silputtua persiljaa
2,5 dl ruokakermaa
150 g sinihomejuustomuruja

Lisäksi: 100-150 g Kalkkuna-, kasvis tai pepperonimakkaraa ruokailijaa kohti lämmitettynä.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Lorauta öljyä wok- tai muurikkapannulle. Kuumenna hetki ja laita curry- ja inkiväärimauste öljyyn kuumenemaan jotta niiden maut avautuvat.
Pese ja siivuta retiisit ja porkkanat. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja lisää kaikki kasvikset pannulle. Silppua rucola ja persilja. Laita kypsät, valutetut pastat pannulle ja lisää yrtit sekaan.
Kaada ruokakerma pannulle ja sekoita. Mausta yrttipasta mustapippurilla ja suolalla. Tarkista maku.
Lämmitä makkarat mikrossa tai grillillä. Siivuta tai lohkoa ne vielä suupaloiksi. Laita erillisiin tarjoilukulhoihin makkarat ja sinihomemurut.
Anna jokaisen ruokailijan itserakentaa annoksensa pastasta, makkaroista ja sinihomejuustomuruista.

MARINOITU KUKKAKAALI-TOMAATTISALAATTI


1 kukkakaali
6 tomaattia
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku lollo rosso salaattia
1 ruukku rucola salaattia

marinadi:
1 1/2 dl öljyä
1/2 dl viinietikkaa
n. 1tl suolaa
mustapippuria
1 dl hienonnettuja yrttejä esim. persiljaa ja rakuunaa

Sekoita marinadin ainekset keskenään.
Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja viipaloi tomaatit. Kaada marinadi kasvisten päälle. Anna maustua kylmässä vähintään kaksi tuntia.
Revi salaatit salaattivadille ja asettele kukkakaalit ja tomaatit salaattien päälle. Kaada marinadikastiketta sekaan.

Lue myös:

    Uusimmat