Mainos

Yritykset odottavat hyvän taloustilanteen jatkuvan

Elinkeinoelämän keskusliiton suhdannekatsauksen mukaan pienistä ja keskisuurista yrityksistä 87 prosentilla oli viime kuussa koko kapasiteetti käytössään.

Pienet ja keskisuuret yritykset ennustavat talouden vahvan suhdannevaiheen jatkuvan lähikuukaudet. Taloudellinen tilanne on julkistetun Elinkeinoelämän keskusliiton PK-barometrin mukaan tavanomaista parempi kaikilla kolmella päätoimialalla.

Teollisuudessa voimakkaimman suhdannenousun ennustetaan hieman laantuvan alkuvuonna. Rakentamisessa ja palveluissa suhdannenäkymät ovat kyselyn mukaan jopa aiempaa valoisammat.

Suhdannetilannetta kuvaava PK-teollisuuden saldoluku oli tammikuussa neljä, kun se lokakuussa oli 12. Suhdanteiden paranemista odotti 12 prosenttia yrityksistä ja heikkenemistä kahdeksan prosenttia. Neljä viidesosaa yrityksistä arvioi tilanteen pysyvän ennallaan.

Rakentamisen ja palveluiden saldo vahvistui tammikuussa tuntuvasti. Rakentamisen saldoluku nousi yhdeksään ja palveluyritysten 11:een. Syksyn suhdannetiedustelun saldoluvut olivat -4 ja -3.

PK-yritysten kapasiteetin käyttöaste oli tammikuussa korkea. Täysi kapasiteetti oli käytössä 87 prosentilla yrityksistä. Kapasiteettipulasta kärsi 17 prosenttia yrityksistä ja 13 prosentilla oli kysyntään nähden liikaa kapasiteettia.

Henkilöstön määrä pienissä ja keskisuurissa yrityksissä kasvoi odotuksia enemmän ja selvästi voimakkaammin kuin suurissa teollisuusyrityksissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.