Yrittäjäjärjestöltä kovaa tekstiä: ”Ay-liikkeen vahva asema perustuu jopa työntekijöiden tietoiseen sumutukseen”

11:15
Suomen Yrittäjien Mikael Pentikäinen vieraili Jaakko Loikkasen vieraana.

Suomen yrittäjien puheenjohtaja Mikael Pentikäinen arvostelee kovin sanoin ammattiyhdistysliikettä.

Suomen yrittäjien työelämägallupin mukaan vain puolet työllisistä tietää, että ansiosidonnainen työttömyysturva ei edellytä ammattiliiton jäsenyyttä.

– Ammattiyhdistysliikkeen vahva asema perustuu joko väärinkäsitykseen tai jopa tietoiseen sumutukseen, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kritisoi.

Kantar TNS kysyi Suomen Yrittäjien toimeksiannosta työelämässä olevilta ammattiliittoon kuulumisesta. 65 prosenttia vastaajista kuuluu ammattiliittoon, 35 prosenttia ei.

Liittoon kuuluvilta vastaajilta kysyttiin syytä liiton jäsenyyteen. Tärkeimmäksi nousi halu saada ansiosidonnainen työttömyysturva. Näin vastasi 67 prosenttia liittoon kuuluvista. Suomen Yrittäjien mukaan suurin syy kuulua liittoon perustuu väärään käsitykseen

– Vain puolet vastaajista tiesi, että ansiosidonnaisen työttömyysturvan saaminen ja ammattiliiton jäsenyys eivät kytkeydy toisiinsa. 39 prosenttia luulee, että ansiosidonnainen työttömyysturva vaatii jäsenyyttä ammattiliitossa. 11 prosenttia ei osannut sanoa, todetaan Suomen Yrittäjien tiedotteessa.

Pentikäisen mukaan kyseessä on kallis väärinkäsitys: 

– Järjestäytyminen kuuluu vapaaseen yhteiskuntaan, mutta olisi suotavaa, että se ei perustu väärään luuloon, Pentikäinen sanoo.

– Toivottavasti oikea tieto tästä alkaa vähitellen levitä: ansiosidonnaisen työttömyysturvan saa, kun kuuluu työttömyyskassaan, hän jatkaa.

 Kysely tehtiin syyskuussa 2020 ja siihen vastasi 1039 työelämässä olevaa Suomessa asuvaa 18-79-vuotiasta henkilöä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja