Mainos

Yön susi hehkuttaa "avuliaita suomalaisia" MTV:n erikoishaastattelussa

Saksassa pidätetty Yön sudet -moottoripyöräkerhon jäsen Juri Vasiljev kertoo MTV:n haastattelussa, miksi hän tuli Saksaan nimenomaan Suomen kautta ja mitä hän ajattelee Putinista.

"Minut tarkastettiin Lyypekissä alusvaatteita myöten."

MTV Uutiset tavoitti keskiviikkoiltana Saksassa pidätetyn Yön sudet -moottoripyöräkerhon jäsenen Juri Vasiljevin. Saksaan pyrkinyt Vasiljev pidätettiin sunnuntaina Travemünden satamassa, jonne hän oli tullut Suomesta.

– Sunnuntaina iltakymmeneltä saavuttuani Travemünden satamaan, luokseni tuli poliiseja, jotka sanoivat, että minun pitäisi tulla poliisiasemalle. Heidän mukaansa matkani tarkoitus ei ollut sama, joka luki viisumissa. Lyypekin poliisiasemalla minut tarkastettiin alusvaatteita myöten, Vasiljev kertoo.

"Poliisi myönsi pidätyksen johtuvan poliittisesta pelistä"

Vasiljevin mukaan hänelle lueteltiin seuraavana päivänä syytteitä, joiden joukossa oli muun muassa Krimin valtaaminen ja Ukrainan levottomuuksien lietsominen.

– Sanottiin, että olin tullut maahan laittomasti, vaikka minulla oli voimassaoleva viisumi Saksaan. Turistiviisumissani oli päiväkohtainen matkasuunnitelma, luettelo paikoista, jonne aioin viedä kukkia Voitonpäivän kunniaksi. Poliisit sanoivat minulle epävirallisesti, että kyse on poliittisesta pelistä, jolle he eivät mahda mitään.

Vasiljev lähetettiin tänään takaisin Venäjälle, kun häneltä oli evätty viisumi Saksaan. Vasiljev matkasi pyörineen lautalla Travemündestä Helsingin Vuosaareen, mistä hänelle ja hänen moottoripyörälleen oli järjestetty autokuljetus Vaalimaan raja-asemalle. Siitä matka jatkui kohti Pietaria.

"Emme toimi kuten amerikkalaiset moottoripyöräkerhot" 

Vasiljev sanoo, ettei hän aikonut alun perin mennä Saksaan Suomen kautta.

"Huolehdimme lastenkodeista, hoidamme niihin joulukuusia ja esityksiä."

–Tulin ensin ryhmämme mukana Puolan rajalle. Eri tekijöiden vuoksi jäin Valko-Venäjälle eli en lähtenyt ylittämään Puolan rajaa. Puolan rajalla muut ryhmämme jäsenet käännytettiin, koska heitä pidettiin mahdollisena uhkana EU-alueelle. Minulla oli passi, jossa oli Saksan viisumi ja ei merkintöjä. Suomi oli seuraavaksi lähin alue, josta pääsi Saksan rajalle.

Juri Vasiljev on ollut mukana Yön susien toiminnassa lähes seitsemän vuotta. Hän sanoo päätyneensä moottoripyöräkerhoon lapsuudenystäviensä kautta. Vasiljevin mukaan Euroopassa pahamaineisesta susikerhosta on maalattu väärä kuva.  

–Toiminnallamme edistämme urheilua, turismia ja nuorten patrioottista kasvatusta. Huolehdimme monista lastenkodeista, hoidamme niihin joulukuusia ja esityksiä. Emme tee mitään sellaista, mistä amerikkalaiset moottoripyöräkerhot ovat tunnettuja.

–Meitä sanotaan Putinin susiksi. Tämä on politiikkaa, jonka seurauksena venäläisiä motoristeja ei päästetä ryhmässä Euroopan maihin.

Mitä ajattelet Putinin sudet -nimityksestä?

–Yön sudet ei ole koskaan ollut pätkääkään riippuvainen hallituksesta. Mutta täytyy sanoa tähän, että meillä on laillisesti valittu presidentti. Hänen politiikkansa on johdonmukaista, hän ei ole aggressiivinen. Itse olen tyytyväinen hänen tapaansa johtaa. Asumme Venäjällä ja tuemme presidenttiämme.

Kehuu lautalla tapaamiaan suomalaisia 

Vasiljeville jäi Suomesta positiivinen kuva. Hän kehuu suomalaisten kohdelleen häntä hyvin lauttamatkalla Saksaan.

"Annoin suomalaisille vinkkejä ja muutaman nimen, joihin he voivat olla Pietarissa yhteydessä."

–Tapasin suomalaisia kavereita, jotka huomasivat heti, etten puhunut kieltä. He auttoivat minua ostamaan lipun ja menemään lautalle. Nyt paluumatkalla tapasin neljä suomalaista, jotka olivat matkalla Pietariin. Annoin heille vinkkejä ja muutaman nimen, joihin he voivat olla siellä yhteydessä.

Vasiljevin mukaan Suomesta saapuu Venäjälle säännöllisesti motoristeja, jotka osallistuvat eri ajotapahtumiin.

–Euroopan suhtautuminen meihin ei vaikuta siihen, miten otamme vastaan eurooppalaisia vieraita. Olemme erilaisia. He ovat kaikki tervetulleita luoksemme.

Mitä tulee keskeytyneeseen Saksan matkaan, Vasiljev ei harmittele sitä pitkään. Matka jatkuu seuraavaksi Krimille.

–Menen muutamaksi tunniksi kotiin, kerään tavarani ja lähden matkaan. Tarkoitus on juhlia Voitonpäivää Sevastopolissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.