Yoko Ono Lennonin kuolemasta: En ollut leski, olin sotilas

Suomeen saapuva Yoko Ono muistelee, miten hän selvisi John Lennonin kuolemasta.

The Beatles -legenda John Lennon ja Yoko Ono menivät naimisiin vuonna 1969. Parin rakkaustarina sai kuitenkin surullisen lopun, kun John Lennon ammuttiin kotiportailleen joulukuussa 1980.

Lennonin vaimo Yoko Ono kuvailee The Observer -lehden haastattelussa, että hän ei koskaan ajatellut itseään surevana leskenä.

– En ajatellut olevani leski. Olin sotilas. Me molemmat taistelimme oikeudenmukaisuuden ja vapauden puolesta ja Lennon menehtyi taistelukentällä. Sen ajatuksen avulla selvisin, tiesin, että minun on jatkettava taistelua.

80-vuotias Yoko Ono kertoo rankasta menneisyydestä huolimatta voivansa tällä hetkellä hyvin.

– En ole huolissani iästäni, voin oikein hyvin. Osasyy tähän on varmasti se, että en ajattele mennyttä kovinkaan paljon. Se on liian raskasta. Osa minusta kantaa sitä ikuisesti mukanaan, mutta osittain olen vapaa.

Aikoinaan Yoko Onoa syytettiin muun muassa siitä, että hän muutti Lennonia heidän suhteensa aikana. Ono on toista mieltä.

– Sain Lennonilta energiaa ja luvan olla oma itseni. Annoin myös hänen olla oma itsensä, en muttanut häntä. Johnissa oli kuitenkin puoli, jota hän ei voinut tuoda esiin ympäristön ja ihmisten takia.

John Lennonin leski Yoko Ono tähdittää Helsingin juhlaviikkoja loppukesästä. Yoko Ono konsertoi Helsingin juhlaviikoilla yhdessä Sonic Youth -yhtyeen Thurston Mooren kanssa. Onon konsertit järjestetään Huvilateltassa elokuun 18. ja 19. päivänä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat