Mainos

Yökerhon ovimies auttoi kymmeniä pakoon ampujalta: ”Toivon, että olisin voinut pelastaa enemmän”

1:34

Yhdysvalloissa Orlandossa ovimiehen toiminta pelasti kymmenien ihmisten hengen Pulse-yökerhossa tapahtuneessa ampumisessa.

Ovimies Imran Yousuf oli ollut juuri kierroksella, kun Omar Mateen oli avannut tulen yökerhossa. Oli ollut vain hetkestä kiinni, ettei ovimies joutunut kasvokkain ampujan kanssa.

– Hänen on täytynyt kävellä sisään juuri samalla hetkellä, kun itse kävelin takakäytävälle ja silloin kuulin laukaukset.

Entisenä sotilaana Yousuf tunnisti aseen äänen välittömästi.

– Aluksi (laukauksia) oli kolme tai neljä. Se oli järkytys. Kuului kolme, neljä laukausta ja tajusin heti, että kyseessä suuren kaliiberin ase. Kaikki jähmettyivät. Olin takatilassa ja sitten näin ihmisten rynnivän takakäytävälle. Kaikki jäivät tilaan jumiin ahtaasti kuin sardiinit.

Yousuf oli yrittänyt tämän jälkeen saada ihmisiä avaamaan takatiloissa sijainneen oven.

– Huusin ”Avatkaa ovi, avatkaa ovi”, mutta kukaan ei liikkunut, koska he olivat jähmettyneinä pelosta. Oli vain yksi vaihtoehto. Joko olisimme jääneet kaikki sinne ja kuolleet, tai sitten otan riskin joutua ammutuksi ja pelastan muut.

– Niinpä hyppäsin toiselle puolelle, avasin salvan, sitten päästimme pois kaikki jotka pystyimme.

Yousufin mukaan ovesta ulos oli päässyt arviolta 60–70 henkilöä.

– Heti kun ihmiset tajusivat oven olevan auki, heitä alkoi vain virrata ulos siitä.

Vaikka moni pelastuikin Yousufin toiminnan ansiosita, nosti illan tapahtumien muisteleminen kuitenkin kyyneleet miehen silmään.

– Rehellisesti sanottuna toivon, että olisin voinut pelastaa enemmän. Niin moni ihminen kuoli... niin moni ihminen kuoli.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.