Mainos

Väite: Orlandon ammuskelu kosto HIV-positiiviselle ex-kumppanille – "Tekoa ei tehty terrorismin nimissä"

Omar Mateenin entinen seksikumppani sanoo Orlandon homobaariammuskelun olleen Mateenin kosto toiselle vanhalle kumppanille, joka oli salannut olevansa HIV-positiivinen.

Pelkällä etunimellään esiintynyt Miguel kertoi espanjankielisen Univision-televisiokanavan haastattelussa hänen ja Orlandon ampujaksi epäillyn Omar Mateenin olleen seksisuhteessa.

He tapasivat homoille suunnatulla seuranhakusivustolla. Kaksi kuukautta kestäneen suhteen aikana miehet tapasivat Miguelin mukaan 15–20 kertaa orlandolaisessa hotellissa. Suhde päättyi viime joulukuussa.

Vaikka Mateen vannoi uskollisuutta äärijärjestö Isisille ennen iskua Pulse-yökerhoon, Miguel ei usko ääri-islamismin olleen teon motiivina. 

– Haluan kertoa totuuden, sillä en koe hänen tehneen iskua terrorismin nimissä. Minun nähdäkseni kyseessä oli kosto, Miguel sanoi Telegraphin mukaan.

Miguelin mukaan Mateen oli harrastanut seksiä kahden puertoricolaisen miehen kanssa. Myöhemmin hän sai kuulla toisen heistä olleen HIV-positiivinen. Miguelin mukaan Mateen järkyttyi tiedosta.

– Hän inhosi tämän jälkeen kaikkia puertoricolaisia homoja. Uskon hänen tehneen tämän järkyttävän tekonsa kostona.

– Kun kysyin häneltä, mitä hän aikoo nyt tehdä, hän sanoi laittavansa puertoricolaiset maksamaan siitä, mitä he tekivät hänelle.

Miguelin väitteitä ole pystytty osoittamaan todeksi. Iskun kohteena olleessa Pulse-homobaarissa oli ammuskeluyönä latinalaisteemainen ilta.

4:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.