Urhea vartija pelasti isän ja kolme lasta ampujan edestä, sai itse luodin vatsaansa: "Ampuja katsoi minua suoraan silmiin"

Urhea vartija pelasti perheenisän lapsineen ampujan edestä, sai itse luodin vatsaansa:"Tekisin saman uudelleen heidän vuokseen" 2:09
Video: Linja-auton tekniset ongelmat saivat miehen avaamaan tulen tuntemattomia ihmisiä kohti. Vartijana työskennellyt Jahtheel Selmon kertoo, kuinka toimi hengenvaarallisessa tilanteessa.

Yhdysvalloissa New Yorkissa bussiterminaalissa vartijana työskentelevä Jahtheel Selmon jouti hengenvaaralliseen tilanteeseen sunnuntaiaamuna, kun eräs bussimatkustaja avasi silmittömästi tulen kohti muita ihmisiä.

Selmon kertoo CNN:lle, että matkustaja oli alun perin hermostunut bussin teknisen vian vuoksi ja alkanut käyttäytymään aggressiivisesti.

Lopulta mies avasi tulen, kun yksi terminaaliin saapuvista busseista tyhjennettiin matkustajista.

– Hän kirjaimellisesti alkoi ampumaan heitä kohti. Hän ampui täysin tuntemattomia ihmisiä.

Pelasti isän ja lapset luotien alta

Laukaukset saivat aikaan paniikin ja kaoottisen ihmisvilinän. Kolmen lapsen perheenisä riensi Selmonin luokse apua pyytäen.

Selmon kiiruhti perheen suojaan bussiterminaalin varastohuoneeseen.

– Mursin oven lukon ja sain miehen ja lapset sisään. Kun käännyin ympäri, ampuja katsoi minua suoraan silmiin.

– Kysyn häneltä, mikä hänen ongelmansa on. Mikä on hätänä?

Selmonin mukaan mies oli mumissut jotain vastaukseksi ja ampunut häntä kohti kahdesti. Toinen laukaus osui häntä suoraan vatsaan.

29-vuotiaalla vartijalla ei ollut päällään tuona hetkenä luotiliiviä.

Ampuja poistui paikalta, mutta Selmon pääsi tämän kintereille vielä toisella puolella bussiterminaalia. Selmon päätti näyttää miehelle, että myös hänellä on ase vyötäröllään.

– Minun täytyi miettiä viisaasti.

Sekunteja myöhemmin ampuja saatiin kiinni ja hänet kyyditettiin poliisilaitokselle. Vatsaansa osuman saanut vartija kärsi puolestaan vielä illalla vuotavasta avohaavasta.

CNN:n toimittajan kysyessä Selmonilta, toimisiko hän tilanteessa samalla tavalla uudestaan, Selmon vastaa epäröimättä.

– Tekisin saman uudelleen heidän vuokseen. Kun kuulen aseen laukauksia, mielessäni ei ole pakoon juokseminen. Tehtäväni on saada tekijä kiinni. Jos minulla olisi lapsia, niin toivoisin, että myös minua suojeltaisiin samalla tavalla.

Viranomaiset kiittävät Selmonia hienosta toiminnasta ja uskovat tämän pelastaneen ihmishenkiä.

Takana useita rikoksia

Viranomaisten mukaan bussiterminaalin ampuja on nimeltään Andrew Booker ja hänellä on takanaan pitkä lista erilaisia rikoksia. Booker on ollut viimeksi poliisin haavissa vain kaksi kuukautta aiemmin.

Kaupungin tuomioistuimen mukaan Bookerin tekoa ei olla vielä käsitelty laajoja rajoituksia ja toimintamuutoksia aiheuttaneen koronaviruksen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat