Mainos

Silminnäkijä kertoo: Terroristit ampuivat ensin pyörätuolissa olevat

Viranomaiset ovat ilmoittaneet, että Pariisin iskuissa kuoli 129 ihmistä. Loukkaantuneita on yhä kriittisessä tilassa hoidossa sairaaloissa.

Valtava huoli omaisista ja läheisistä on purkautunut sosiaalisessa mediassa, kun ihmiset ovat yrittäneet selvittää, miten sisarille, kumppaneille ja perheenjäsenille on käynyt.

Brittilehti Telegraph kertoo nettisivuillaan omaisten tuskasta, kun kävi ilmi, että Britannian kansalainen, 36-vuotias Nick Alexander oli joutunut kylmäveristen ampujien uhriksi konserttipaikalla. Alexander työskenteli Bataclanin konserttisalissa soittaneelle yhtyeelle.

– Hän oli kaikkien paras ystävä ja kuoli tehdessään työtä, jota hän rakasti, perheen antamassa lausunossa sanotaan.

– Valtavan surun vallassa vahvistamme, että rakkaamme, Nick, kuoli Bataclanin konserttisalissa perjantaina, perheen viestissä jatketaan.

– Kiitos tuestanne ja kunnoituksestanne perhettämme kohtaan näinä vaikeina aikoina, rauhaa ja valoa, viesti päättyy.

"Hän kuoli käsivarsilleni"

Iskussa loukkaantunut, nyt sairaalassa oleva 49-vuotias nainen, Helen Wilson, kertoo yrittäneen pitää Alexanderia hereillä ampumisen jälkeen. Hän oli Alexanderin ex-naisystävä, mutta he olivat olleet hyviä ystäviä jo vuosia.

Nainen kertoo sanomalehti Telegraphille pitäneensä Alexanderia käsivarsillaan ja antaneensa hänelle tekohengitystä konserttisalin lattialla.

Wilson sanoo, että ensimmäiset laukaukset tulivat noin 21:45.

Hänen mukaansa hyökkääjät iskivät ensin niihin katsojiin, jotka olivat pyörätuoleissa. Heille oli varattu oma alue konserttisalissa. 

Naisen mukaan terroristit tietoisesti ampuivat ensin pyörätuolissa olleet.

– Sisään tuli 5-6 miestä, joilla oli konekivääreitä ja haulikoita ja he vain ampuivat.

– Kun ihmiset alkoivat juosta paniikissa, he ampuivat juoksevia kohti. Jäimme siis lattialle makaamaan. Joka kerta kun kuulin askeleen, olin varma, että luoti osuu nyt minuun, Wilson jatkaa.

– Alexander oli edessäni lattialla. Joku liikahti ja hyökkääjä alkoi ampua meitä. Hän (Alexander) oli selin minuun enkä tiennyt, miten hänelle oli käynyt. Yritin puhua hänelle, kunnes hän ei enää kyennyt hengittää. Hän kuoli käsivarsilleni. 

Wilson sai ampumahaavoja molempiin jalkoihinsa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.