Yöhoitaja raiskasi avuttoman potilaan julmasti – valitti tuomiostaan hovioikeuteen, mutta päätti lopulta toisin

Poikkeuksellisen julmasta raiskauksesta käräjillä tuomittu asumispalveluyksikön yöhoitaja perui hovioikeudelle jättämänsä valituksen. Käräjätuomio jäi voimaan.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kolmekymppisen miehen törkeästä raiskauksesta. Rikos tapahtui asumispalveluyksikössä ja uhri oli yksikön asukas. Mies puolestaan työskenteli yksikössä tapahtuma-aikaan viime toukokuussa.

Tuomion perusteella rikos oli poikkeuksellisen julma. Mies oli mennyt uhrin asuntoon kahtena eri yönä useampaan otteeseen ja tehnyt erilaisia seksuaalisia tekoja, muun muassa ollut uhrin kanssa väkisin sukupuoliyhteydessä.

Uhri oli vammaisuuden takia kykenemätön puolustautumaan, estämään miestä tai edes huutamaan apua, vaikka olikin täysin tietoinen siitä, mitä tapahtuu.

Vuonna 1992 syntynyt Abdulhakim Irfani tuomittiin teoista 4 vuoden ja 9 kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Hänet määrättiin maksamaan uhrille korvauksia 13 000 euroa.

Mies valitti käräjätuomiosta Helsingin hovioikeuteen, mutta kuitenkin peruutti valituksensa ennen kuin asiaa ehdittiin käsitellä. Hovioikeus totesi tänään, että asia jää käräjäoikeuden tuomion varaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja