Ympäristöministeriö ei valmistele uunipakkoa

Ympäristöministeriö ei valmistele myrskytuhojen vuoksi määräystä, joka pakottaisi rakentamaan tulisijat kaikkiin asuntoihin. Vaikka varalämmitysjärjestelmä olisikin turvallisuussyistä perusteltu haja-asutusalueilla, sen vaatimista ei ole toistaiseksi katsottu tarpeelliseksi, ministeriö tiedotti tiistaina.

Ympäristöministeriö ilmoitti kuitenkin seuraavansa edelleen asuinrakennusten lämpö- ja sähköhuollon toimintavarmuutta ja uudisrakentamiskäytäntöä sekä puntaroivansa uudisrakentamista koskevien määräysten muuttamistarpeita.

Ministeriö pitää taajamien sähkö- ja lämpöhuollon toimintavarmuutta hyvänä. Sähköhuollon ongelmat keskittyvät maaseudulle, jossa käytetään myrskytuhoille alttiita avojohtoja.

Haja-asutusalueille rakennettaviin uusiin pientaloihin rakennetaan pääsääntöisesti tulisijat, mutta osaan rakennuskannasta tulisijaa tai muuta varalämmitysjärjestelmää ei rakenneta, usein kustannussyistä.

Marraskuun myrskyt herättivät keskustelua myrskytuhojen aiheuttamien sähkökatkosten seurauksista ja niiden estämisestä. Myrskyjen tuomia ongelmia selvitellään ympäristöministeriön lisäksi muissa ministeriöissä. Kauppa- ja teollisuusministeriö on asettanut selvitysmiehen tutkimaan sähkön varautumis- ja jakelujärjestelmän toimivuutta poikkeuksellisissa luonnonoloissa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja