Mainos

Ympäristöministeri suosii merimetsoihin pehmeitä keinoja

Ympäristöministeri pitää merimetsojen aiheuttamia ongelmia pieninä

Merimetson poikanen kallionkolossa

Ympäristöministeriö on aloittanut selvitystyön löytääkseen erityisen ongelmalliset merimetsoalueet.

Hallitusohjelman mukaan merimetsokannan rajoittaminen pitäisi sallia erityisillä ongelma-alueilla. Ympäristöministeri käyttäisi merimetsojen häätämiseen mieluummin pehmeämpiä keinoja kuin kannan rajoittamista.

Joidenkin kalastajien ja mökkiläisten mielestä merimetson aiheuttamat tuhot ovat sietämättömiä. He haluaisivat vähentää lintujen määrää. Tämänkesäisten laskelmien mukaan merimetsokanta on 8900 paria. Ympäristöministeri ei pidä sitä liian suurena.

- Kyllä minä kuitenkin kutsuisin vielä tämänhetkistä kantaa sellaiseksi, että sitä siedetään, koska aika paikallisia ja yksittäisiä nämä kipupisteet ovat olleet, sanoo ympäristöministeri Paula Lehtomäki.

Sen verran kipupisteitä kuitenkin on löytynyt, että hallitusohjelman mukaan "merimetsojen kannan rajoittaminen sallitaan erityisillä ongelma-alueilla". Nyt ympäristöministeriössä selvitetäänkin, mitä nämä alueet ovat. Toistaiseksi lupia kannan paikalliseen rajoittamiseen ei ole myönnetty.

- Kun kyseessä on rauhoitettu eläin niin se, että niitä voitaisiin ruveta hävittämään, on aika korkean kynnyksen takana.

Kannan rajoittamisen sijaan ministeri käyttäisi pehmeämpiä keinoja kuten erilaisia suojausjärjestelmiä tai lintujen häirintää. Merimetsoluodoilla monet kasvit, kuten pietaryrtti ja iso maksaruoho, suorastaan hyötyvät ulosteen lannoittavasta vaikutuksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.