Yllätyspaljastus: suomalainen menestysvalmentaja myöntää keskustelut NHL:ään

2:37
Jussi Ahokkaan valmentama KooKoo kävi edellisessä ottelussaan tiukan, voittomaalikilpailuun edenneen taiston HIFK:ta vastaan. Katso tästä pelin maalikooste.

KooKoon päävalmentajalla Jussi Ahokkaalla on ollut keskusteluja meneillään valmentamisesta jääkiekon NHL:ssä. 

MTV Urheilu kysyi Ahokkaalta, onko mahdollista, että hänellä on tavoite tai haku päällä toimimisesta NHL:ssä apuvalmentajana.

– On minulla ollut tavoite ja olen keskustellut ihmisten kanssa, Ahokas sanoi.

– Niistä ei kannata puhua ennen kuin on nimi paperissa. Ennen sitä ei ole mikään varmaa.

Ahokkaalla on ollut kontakteja NHL:ään. Ahokas kävi NHL:n varaustilaisuudessa kesällä 2019 ja toimi niihin aikoihin Chicago Blackhawksin konsulttina ja kykyjenetsijänä.

– Olen saanut työskennellä yhden NHL-organisaation kanssa ja olen paljon oppinut tuntemaan ihmisiä.

Ahokas puhuu samassa yhteydessä pitkästä rupeamastaan Suomen nuorten maajoukkueiden peräsimessä kausina 2012–19, jolloin kontakteja kertyi paljon.

– Sen tiedän, että Euroopasta ei kukaan tule hakemaan. Kontaktit pitää olla sinne ennen kuin saa edes saumaa. Ihmisten pitää tuntea sinut, jotta he ottavat sen riskin, että he palkkaavat.

NHL-valmentaminen on ollut suomalaisittain harvinaista herkkua. NHL:n valmennusryhmissä on työskennellyt toistaiseksi vasta kolme sinivalkoluotsia: Chicago Blackhawksia kaudella 2000–2001 päävalmentanut Alpo Suhonen, Buffalo Sabresin apuvalmentajana 2011–14 operoinut Teppo Numminen ja Colorado Avalanchen maalivahtivalmentajana vuodesta 2017 saakka toiminut Jussi Parkkila.

Tuttuja NHL-päävalmentajia

Ahokas ei ota suoraan kantaa siihen, voiko olla lähellä, että hän olisi tulevaisuudessa apuvalmentajana NHL-joukkueessa. Hän palaa siihen, ettei asiasta kannata "hirveästi puhua ennen kuin on nimet paperissa".

– Unelma on ja on keskusteltu. Toivottavasti se joskus toteutuu.

– Minulla on muutama tuttu päävalmentaja NHL:ssä, joiden kanssa olen välillä viestitellyt ja soitellut. Sitä kautta se voi olla joskus mahdollista.

Ahokkaan sopimus KooKoon päävalmentajana umpeutuu tähän kauteen. Viime kaudella hän luotsasi ensimmäisellä miesten SM-liigasesongillaan seuran yli odotusten runkosarjassa viidenneksi, kunnes kausi päätettiin koronaviruspandemian puhkeamisen myötä.

KooKoo on tällä hetkellä Ahokkaan alaisuudessa SM-liigan runkosarjassa tasaisessa taistelussa yhdeksäntenä.

Ahokas on aiemmin juhlinut Suomen nuorten maajoukkueissa päävalmentajana alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden MM-kultaa.

Jussi Ahokas avaa elämäänsä tarkemmin tänä iltana kello 22.25 käynnistyvässä Tulosruudun pitkässä lähetyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja