Yllätyspaljastus Ruotsin kuningasperheestä – Chris O'Neillin lähisukulainen joutui keskitysleirille

Prinsessa Madeleinen puoliso Chris O'Neillin lähisukulainen joutui Dachaun keskitysleirille toisessa maailmansodassa.

Saksalainen lehti Bunte paljastaa, että Ruotsin prinsessa Madeleinen puoliso Chris O'Neillin perheellä on rankka historia toisen maailmansodan ajalta.

Natsi-Saksan salainen valtionpoliisi Gestapo pidätti O'Neillin isoisän veljen, Adolf Walterin vuonna 1940. Hänet lähetettiin Münchenin lähistölle Dachaun keskitysleirille, missä hän kuoli huhtikuussa 1941.

Walter vastusti natseja samoin kuin Chris O'Neillin isoisä Otto Walter. Hän oli toisessa maailmansodassa aktiivinen vastarintaliikkeen jäsen Tšekkoslovakian saksankielisillä sudeettialueilla. Adolf Hitlerin johtama natsi-Saksa valloitti kyseiset alueet vuonna 1938.

Bunte-lehden mukaan Chris O'Neillin isoäidin äiti Maria Michl teki itsemurhan pian sen jälkeen, kun natsi-Saksa oli vallannut Tšekkoslovakian sudeettialueet.

Michl oli juutalainen. Hän joutui rasistisen häirinnän kohteeksi natsivallan alla. Bunten mukaan hän teki itsemurhan välttääkseen karkotuksen keskitysleireille.

Saksalaislehti Bunten tiedot perustuvat Baijerin osavaltion arkiston dokumentteihin. Asiasta uutisoineen ruotsalaismedia Expressenin haastattelemat asiantuntijat pitävät dokumentteja erittäin uskottavina.

Chris O'Neill ei ole puhunut perheensä historiasta kertaakaan julkisuudessa.

Dachaun keskitysleirille vangittiin yhteensä yli 200 000 miesvankia. Vankien joukossa oli muun muassa juutalaisia, homoseksuaaleja, natsien vastustajia, Jehovan todistajia ja kommunisteja.

Expressenin mukaan Ruotsin hovi ja Chris O'Neill eivät halua kommentoida O'Neillin perheen historiaa millään tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat