Yllätysnimi neuvottelee paluusta Formula ykkösiin

Meksikolaisajaja Esteban Gutierrez yrittää paluuta ensi kaudella Formula ykkösten kilpakuljettajaksi. Gutierrez neuvottelee sopimuksesta Williams-tallin kanssa.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Meksikon GP viikonloppuna

Sunnuntai: Meksikon GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Gutierrez kisasi F1:ssä Sauberilla 2013-14 sekä Haasilla 2016. Haas ei halunnut jatkaa yhteistyötä, eikä menestystä Gutierrezille tullut sen jälkeen IndyCar eikä Formula E -kisoissakaan.

Tänä vuonna Gutierrez on tehnyt töitä Mercedeksen simulaattorikuljettajana. Siinä sivussa hän on kerännyt rahoitusta F1-tallipaikkaa varten kaudelle 2019.

– Olen tehnyt kovasti töitä. Ei ole helppoa, mutta olen tulevaisuuteni suhteen positiivinen. Vaikeiden aikojen läpikäynti kasvattaa henkisesti ja ammatillisesti, Gutierrez sanoi Autosportille Mexico Cityssa.

Williams tarvitsee kuljettajaltaan rahoitusta ja Gutierrez toisi sitä meksikolaissponsoreiltaan. Williamsin surkea kausi 2018 ei ole Gutierrezin kannalta häiritsevä tekijä.

– Se on hieno tiimi. Yksi kaikkein arvostetuimmista tiimeistä Formula ykkösissä. Heillä on ollut vaikeita vuosia, mutta olen varma, että he nousevat vielä, Gutierrez kommentoi Williamsista.

Williams on vahvistanut ensi kauden toiseksi ajajakseen nuoren brittilupauksen George Russellin. Gutierrezin kanssa toisesta ajajapaikasta kilpailee tallin nykyinen kuski Sergei Sirotkin. Sponsoririntamalla käydäänkin rahoituskilpailua venäläisten ja meksikolaisten välillä.



Lue myös:

    Uusimmat