Yllättävät hälytysmerkit, jotka kertovat piilevästä stressistä

Stressin oireet voivat olla mitä monimuotoisempia ja jokainen oirehtii eri tavalla. Moni on tietämättään ylittänyt jaksamiskynnyksensä – nämä oireet voivat olla kehosi tapoja kertoa, että nyt olisi pysähtymisen aika.

Stressiä ei aina huomaa ja koska oireetkin ovat niin moninaiset, et välttämättä tiedä kulkevasi jaksamisesi äärirajoilla. Nämä merkit kielivät siitä, että sinulla saattaa mennä liian lujaa.

Painajaiset ja usein toistuvat unet

Villi ja värikäs unimaailma voi olla merkki myös hyvästä mielikuvituksesta, mutta jos näet jatkuvasti painajaisia tai unesi toistuvat samanlaisina, voi se olla merkki stressistä.

Asiat, joita kohtaamme päivittäin seuraavat meitä unimaailmaan. Siksi yölliset seikkailumme voivat kertoa terveydentilastamme enemmän kuin arvaatkaan.

Väsymys

Tunnetko olosi uupuneeksi, etkä tunnu millään saavan tarpeeksi lepoa? Jos olet väsynyt selittämättömästä syystä, voi hyvin olla mahdollista, että se on stressin aikaansaamaa.

Tunnustele kehoasi ja lepää, jos siltä tuntuu. Toisaalta on hyvä harrastaa myös kevyttä liikuntaa jos koet levänneesi tarpeeksi – ripeä lenkki raikkaassa ulkoilmassa voi tehdä ihmeitä jaksamiselle.

Lihaskivut

Tekisikö hieronta hyvää? Ylijännittyneenä myös lihaksesi jäykistyvät ja tämä tapahtuu usein huomaamattasi. Kun sinulla on kiire, etä kiinnitä huomiota fyysiseen olemukseesi, vaan annat vain mennä – tämä tuntuu myöhemmin erilaisina kiputiloina.

Myös elohiiri saattaa olla merkki stressistä, tosin aiheesta ei ole tutkittua tietoa.

Hampaiden narskuttelu

Ovatko takahampaasi kuluneet ja leukasi aamuisin kipeät? Stressi vaikuttaa hampaiden narskutteluun yöaikaan. Ongelmasta kärsivä ei luonnollisesti itse tiedä lainkaan, sillä ihminen on unessa pureskellessaan hammaskalustoaan pilalle. Seuraa siis olotilaasi aamulla ja vieraile hammaslääkärin puheilla, mikäli epäilet kärsiväsi hampaiden narskuttelusta.

Muutokset kuukautiskierrossa

Hormonaaliset muutokset ovat hyvin yleisiä stressistä kärsivien keskuudessa ja kuukautiskierto saattaa helposti muuttua tai vaikkapa pysähtyä kokonaan, mikäli keho on yliväsynyt.

Myös voimakkaammat kuukautiskivut ja erityisesti kramppaavat kivut saattavat kieliä stressistä.

Harmaantuminen ja hiustenlähtö

Myös ulkonäkömme kärsii nopeasti stressin aiheuttamista ongelmista: Hiukset ja kynnet ovat hyvin herkkiä kehon muutoksille. Harmaantuminen ja hiusten lähtö saattavat olla merkki siitä, että olet levon tarpeessa.

Vatsaongelmat

Stressi vaikuttaa fyysisesti ja etenkin vatsa oirehtii helposti. Seuraa siis myös vatsasi tasapainoa ja seuraa vointiasi sitä kautta.

Jatkuva sairastelu

Stressi heikentää vastustuskykyä, jolloin olet alttiimpi pöpöjen vaikutuksille. Jos flunssakausi kohdallasi vain jatkuu ja jatkuu, voi olla hyvä idea ottaa kunnon aikalisä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja