Yllättävä ratkaisu: Turun puukkoiskusta tuomittu Bouanane tyytyy elinkautiseen tuomioonsa – hovioikeuskäsittely on peruttu

2:26
Turun puukottaja tuomittiin elinkautiseen vankeuteen

Turun puukkoiskusta käräjäoikeudessa tuomittu Abderrahman Bouanane on perunut valituksensa Turun hovioikeuteen ja näin ollen hovioikeuskäsittely perutaan.

Jutun käsittelyn oli määrä alkaa hovioikeudessa kahden viikon kuluttua.

Bouananen asianajaja Kaarle Gummerus on peruuttanut Turun hovioikeudelle tehdyn valituksen kokonaisuudessaan.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomio kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä jää siten voimaan, kuten myös tuomitut korvaukset.

Ei halua jatkaa asian käsittelyä

Syynä valituksen peruuttamiselle on se, että Bouanane ei halua olla asian kanssa enää missään tekemisissä. Hänen kanssaan on käyty huolellisesti läpi se, että valituksen peruuttaminen tarkoittaa sitä, että käräjäoikeuden tuomio tulee lainvoimaiseksi eikä hän sen jälkeen voi enää valittaa tuomiosta.

– Päämieheni kanssa kävimme asiaa läpi viime viikolla eikä hän halua, että asian käsittelyä jatketaan enää oikeudessa, Gummerus kertoo MTV Uutisille.

Gummeruksen mukaan Bouanane oli käräjäoikeuden pääkäsittelyssä ja käräjäoikeuden tuomion jälkeen sitä mieltä, ettei hänen tarkoituksenaan ollut aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa toisin kuin terrorismirikoksen tunnusmerkistö edellyttää. Bouanane on siis eri mieltä tuomiosta, mutta hän tyytyy siihen silti.

– Hän ei halua enää, että asian käsittelyä jatketaan. Tästä syystä olen peruuttanut valituksen Turun hovioikeudelle, Gummerus perustelee.

 Bouanane ei halua antaa kommenttia tiedotusvälineille asiassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja