Mainos

Yllättävä lisäehto: Sjöblom tienaisi Prisman kaavalla

HOK-Elannon ja kokoomuslaisen kuntapäättäjä Juhani Sjöblomin veljineen tekemässä Tuusulan tonttikaupassa on mielenkiintoinen lisäehto.

Mikäli paikalle saadaan Prisman vaatima kaava, veljesten saama myyntihinta nousee oleellisesti. Tällä hetkellä kaava ei mahdollista kaupan rakentamista.

Erikoiseksi kuvion tekee se, että kaupantekohetkellä helmikuussa 2007 Sjöblom oli Tuusulan kunnanvaltuutettu. Kaavoista päätetään kunnanvaltuustossa. Seuraavana vuonna Sjöblom nousi myös kunnanhallituksen puheenjohtajaksi.

Sjöblom keskusteli kaavasta virkamiesten kanssa

Sjöblomin itsensä mukaan hän ei ole osallistunut mihinkään päätöksentekoon kaavoituksessa. Toisaalta Prisman tontin osalta tällaista muodollista päätöksentekotilannetta ei ole vielä ollut.

Sjöblom ei sen sijaan kiistä edistäneensä Prisman kaavaa taustakeskusteluissa. Hän kuitenkin painottaa sitä, että on tehnyt jääviytensä selväksi.

- Olen pyrkinyt tekemään kaikille keskusteluissa tai siellä taustoilla selväksi, että minulla on myynti siellä ja selvä intressiristiriita.

Myös Tuusulan kunnanjohtaja Hannu Joensivu vahvisti kysyttäessä, että Sjöblom on keskustellut Prisman kaavoituksesta virkamiesten ja Joensivun itsensä kanssa. Joensivun mukaan jääviys ei kuitenkaan ole ollut näissä keskusteluissa esillä.

- Ne ovat olleet sellaisia vapaamuotoisia keskusteluja, joissa ei ole oltu niin virallisia, Joensivu selvittää.

Juhani Sjöblom jätti kunnalliset luottamustehtävät sen jälkeen, kun korkein hallinto-oikeus linjasi viime vuonna, ettei Sjöblomia olisi voinut valita kunnanhallitukseen tai sen puheenjohtajaksi laajan yritystoimintansa takia.

Poliisi tutkii talokaupat

MTV3 kertoi eilen erikoisesta talokaupasta, joka tehtiin vain päivä sen jälkeen, kun Sjöblomin veljekset olivat myyneet Prisman tontin HOK-Elannolle.

HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jari Leivo myi perheensä omakotitalon 650 000 eurolla Sjöblomien perheyritykselle Seepsula Oy:lle. Viime syksynä Seepsula myi talon 165 000 euroa halvemmalla Sjöblomin lähisukulaiselle.

Itä-Uudenmaan poliisi on ilmoittanut selvittävänsä erikoisia tontti- ja talokauppoja. Myös HOK-Elanto on käynnistänyt oman selvityksen.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.