Yli vuoden ajan asukkaita piinannut "Metsänpeikko" on kertonut poliisille ensi kertaa kummallisesta rötössarjastaan: "Osan teoista hän myöntää, osan kiistää"

4:29

Poliisi epäilee "Metsänpeikkona" tunnettua, ihmisten koteihin tunkeutunutta, naista useista rikoksista. Nainen on ollut kuulusteluissa vaitonainen. 

Yli vuoden ajan Littoisissa Varsinais-Suomessa ihmisiä piinannut 34-vuotias nainen jäi kiinni sunnuntai-iltana.

"Metsänpeikoksi" itsensä eräälle asukkaalle esitellyt nainen tunkeutui ihmisten koteihin ja kesämökeille sekä asumattomiin rakennuksiin. Välillä nainen on murtautunut taloihin, ja joskus hän on mennyt sisään lukitsemattomasta ovesta.

Epäillään useista rikoksista

Ihmisten luona "Metsänpeikko" on käynyt suihkussa, syönyt ja nukkunutkin. Joistakin paikoista hän on anastanut tavaraa.

Poliisi on jo kuulustellut naista epäillyistä rikoksista. Häntä epäillään törkeästä varkaudesta, kotirauhan rikkomisista, vahingonteoista, laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelyn yrityksestä.

– Sen suurempaa selitystä teoilleen hän ei ole pystynyt antamaan. Osan teoista hän myöntää, osan kiistää, rikosylikonstaapeli Lasse Höysti Lounais-Suomen poliisista kertoo.

Höystin mukaan nainen on "aika pitkälti" asunnoton, jotain tilapäismajoituksia hänellä on ollut. Pelastusarmeijan Turun Patas-yksikkö yrittää järjestää naiselle asunnon.

Nainen on nyt viranomaisten hallussa, mutta todennäköisestä häntä ei tulla esittämään vangittavaksi.

"Poistunut nopeasti paikalta"

Varsinais-Suomesta kotoisin oleva nainen on poliisin mukaan toiminut vastaavalla tavalla aiemminkin.

Tapauksessa on useita asianomistajia, koska "Metsänpeikko" on mennyt useiden eri ihmisten koteihin. Kaikkiaan poliisilla on tutkittavanaan viisi eri tapausta. 

Poliisi on jo kuulustellut asianomistajia. Höystin mukaan osa on ollut hyvin järkyttyneitä.

– "Metsäpeikko" on myös puhunut joidenkin ihmisten kanssa, mutta yleensä hän on poistunut nopeasti paikalta. Pääasiassa hän on liikkunut jalkaisin.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja