Yli sadan tuhannen tiedot päätyneet vääriin käsiin – Helsingin Uusyrityskeskus joutui tietomurron kohteeksi

Yrittäjäneuvontaa tarjoava Helsingin Uusyrityskeskus kertoi perjantaina joutuneensa laajan tietomurron kohteeksi. Liiketoimintasuunnitelma.com-palvelusta on keskuksen mukaan vuotanut vääriin käsiin 130 000 käyttäjätunnusta ja salasanaa. Vuotaneiden tietojen joukossa voi olla myös liiketoimintasuunnitelmien yksityiskohtia, keskus kertoi tiedotteessaan.

Vuotaneet salasanat ovat selväkielisiä, mikä tarkoittaa, että ne vienyt taho voi käyttää niitä saman tien, kertoi Viestintävirasto. Uusyrityskeskus on sulkenut palvelun toistaiseksi.

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus havaitsi tietomurron tiistaina. Viraston mukaan tietomurto on vuotaneiden käyttäjätilien määrän perusteella Suomen kolmanneksi suurin.

Uusyrityskeskus teki tapauksesta rikosilmoituksen, ja poliisi tutkii asiaa törkeänä petoksena.

Suomen Uusyrityskeskukset tiedotti perjantaina myöhään iltapäivällä, että keskusten asiakkaina olleiden henkilöiden tiedot ovat turvassa, sillä ne ovat eri järjestelmässä kuin Liiketoimintasuunnitelma.com-palvelun tiedot.

Keskusten mukaan Liiketoimintasuunnitelma.com ei ole kytköksissä asiakasrekistereihin, joihin kirjataan muun muassa henkilötietoja.

Suomessa on 29 uusyrityskeskusta. 

Päivitetty klo 17.20: Lisätty Uusyrityskeskusten näkemys, että asiakastiedot ovat turvassa.

Lue myös:

    Uusimmat