Lakiuudistus maksuhäiriömerkinnöissä astuu voimaan joulukuussa: yli puolitoista miljoonaa maksuhäiriömerkintää poistuu rekisteristä

Energiapulan kirittämä inflaatio iskee nyt myös rakentamiseen 1:11
Katso myös: Energiapulan kirittämä inflaatio iskee nyt myös rakentamiseen – asuntomarkkinoiden tilanne on kuitenkin vakaa

Suomen Asiakastiedon ylläpitämästä rekisteristä poistuu joulukuussa yli puolitoista miljoonaa maksuhäiriömerkintää. Asiakastieto kertoo asiasta tiedotteessaan.

Kaikkiaan maksuhäiriömerkintöjä poistuu reilulta 18  000 ihmiseltä. Merkintöjen poistumisen taustalla on uusi luottotietolaki, joka astuu voimaan joulukuun alussa.

Lakimuutoksen myötä maksuhäiriömerkintä poistuu kuukauden kuluttua siitä, kun luottotietoyritykset ovat saaneet tiedon maksun suorittamisesta. Tähän asti maksuhäiriömerkinnät ovat Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan pysyneet rekisterissä yleensä kahdesta kolmeen vuotta.

Lisäksi uusi maksuhäiriömerkintä ei jatkossa enää pidennä maksuhäiriömerkinnän säilytysaikaa, vaan jokaisen merkinnän säilytysaika on itsenäinen.

Joulukuun alussa Asiakastiedon rekistereistä poistuu myös 175  000 yrityksille tehtyä maksuhäiriömerkintää. Kaikkiaan maksuhäiriömerkinnät poistuvat lähes 5  000 yritykseltä.

Poistojen jälkeen Asiakastiedon rekistereissä on yhä lähes 370  000 yksityishenkilöä, joilla on maksuhäirintämerkintöjä. Yrityksiä, joilla on maksuhäiriöitä, jää rekistereihin noin 40  000 kappaletta.

Lue myös:

    Uusimmat