Yli puolet suomalaisista suhtautuu metsästykseen myönteisesti

Kriittisesti suhtautuvien osuus on 12 prosenttia ja pienessä kasvussa, kertoo Suomen riistakeskus.

Yli puolet suomalaisista suhtautuu metsästykseen myönteisesti, kertoo Suomen riistakeskus tiedotteessaan.

Keskuksen teettämässä kyselyssä 60 prosenttia vastaajista koki metsästyksen melko tai erittäin myönteisenä. Tulos vastaa riistakeskuksen mukaan aiempien vuosien tasoa.

– Erittäin myönteisesti metsästykseen suhtautuvia on neljännes suomalaisista. Kriittisesti suhtautuvien osuus on pysynyt pienenä noin 12 prosentissa, vaikkakin kasvanut hienoisesti, viestintäpäällikkö Mikko Sirkiä Suomen riistakeskuksesta kertoo tiedotteessa.

Suhtautuminen on myönteisempää 15–44-vuotiaiden keskuudessa ja maantieteellisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa sekä Länsi-Suomessa. Vähiten myönteisesti metsästykseen suhtautuvat 60–79-vuotiaat sekä Helsingin ja Uudenmaan suuralueella asuvat.

Useimmilla yhteys metsästykseen

Vastaajista 69 prosenttia koki riistanlihan olevan eettisintä ja ilmaston kannalta kestävintä lihaa.

Suurimmalla osalla suomalaisista on kyselyn perusteella yhteys metsästykseen. Vastaajista 65 prosenttia kertoi tuntevansa metsästäjän, ja 12 prosentilla oli omaa kokemusta metsästyksestä.

Useimmiten suomalaiset saivat tietoa metsästyksestä sukulaisilta ja tuttavilta, televisiouutisista ja sanomalehdistä. Kahta viimeisenä mainittua pidettiin luotettavimpina tietolähteinä. Sosiaalista mediaa piti luotettavana tietolähteenä vain yksi prosentti vastaajista.

Kyselyn teki Suomen riistakeskuksen toimeksiannosta Taloustutkimus. Siihen haastateltiin noin tuhat henkilöä huhti-toukokuussa. Useimpien kysymysten osalta tutkimus on toteutettu aiemmin myös vuosina 2004, 2013 ja 2018.

Moni nainen siirtyy metsästyksen pariin koiraharrastuksen kautta 2:04
Moni nainen siirtyy metsästyksen pariin koiraharrastuksen kautta. Juttu on viime kesäkuulta.

Lue myös:

    Uusimmat