Mainos

Yli kymmenen vuoden takainen kirjekaveri-ilmoitus tyttöjen lehdessä poiki yllätyksen

Muistatko vielä sitä aikaa, kun lehtien palstoilla etsittiin kirjeenvaihtokavereita? Joskus takavuosina jätetty pyyntö voi aiheuttaa yllätyksen pitkänkin ajan päästä.

Näin kävi mikkeliläiselle Riikka Martikaiselle. Torstaina hänen postilaatikkoonsa kolahti vastaus vuonna 2004 nuorten tyttöjen keskuudessa suosittuun W.I.T.C.H. –lehteen jätettyyn kirjeenvaihtokaveri-ilmoitukseen.

– Yllätyin kirjeestä ihan täysin, ei tällaista osaa odottaa, Martikainen kuvailee tilannetta.

Postilaatikosta kolahtanut kirje oli Martikaisen mukaan taiteltu paperista ja lopulta suljettu maalarinteipillä.

– Se näytti niin vanhalta ja kämäseltä, että ajattelin sen olevan pilaa. Ajattelin, että heitänkö sen suoraan roskiin. Uteliaisuus kuitenkin onneksi voitti.

Martikainen ei itse kovin tarkasti muista, mitä hän yli kymmenen vuotta sitten 14-vuotiaana ilmoitukseensa kirjoitti. Nyt ilmoitukseen vastannut nainen, joka myös oli vuonna 2004 14-vuotias, kertoi kirjeessään Martikaisen kuvailleen itseään muun muassa iloiseksi, hullunkuriseksi ja sekoilevaksi.

– Vastauskirje oli kirjoitettu samaan tyyliin, miten se olisi kirjoitettu silloin kymmenenkin vuotta sitten.

Jo aikanaan Martikaisen ilmoitus oli hitti. Sen myötä hän sai valtavan määrän vastauksia. Ja hän tietysti lupasi ilmoituksessaan vastata kaikille takaisin, minkä lupauksen hän tunnollisena tyttönä piti.

– Muistan, että minulla meni hirveästi rahaa postimerkkeihin. 14-vuotiaana se oli iso summa.

Vanhojen perinteiden vaalimista

Sekä Martikainen että vastauksen lähettänyt nainen ovat nyt 25-vuotiaita. Martikainen pahoittelee sitä, että valtaosa yhteydenpidosta on siirtynyt nettiin. Kirjeen saaminen muistutti Martikaista jollain tapaa vanhoista hyvistä ajoista.

– Aion laittaa saman kiertämään. Jos näen jossain vanhan lehden, jossa on kirjekaveri-ilmoitus, lupaan vastata siihen. Tämä ilahdutti minua niin paljon. Tämä on kuin vanhojen perinteiden vaalimista, kun kaikki menee enemmän ja enemmän nettiin.

Martikainen kirjoitti oman vastauksensa jo heti samana päivänä, kun sai kirjeen.

– Katsotaan, että vastaako hän taas, kun maanantaina kiikutan kirjeen postiin. Jos se minusta on kiinni, niin kirjoittelua jatketaan! 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.