Yli 400 ihmistä jonotti ruokaa lemmikeille Helsingissä – joulumieltä jakamassa ollut yhdistys huolestuneena: "Pitkin vuotta meiltä pyydetään apua"

4:12
MTV Uutiset Liven haastattelussa Rekku Rescuen puheenjohtaja Katja Noro.

Helsingissä järjestettiin tänään "lemmikkien leipäjono", jonka perimmäisenä tarkoituksena on auttaa köyhiä talouksia ja tarjota lemmikkieläimille parempi joulu.

Katso yllä olevalta videolta tunnelmia Hakaniemestä. Toimittajamme oli paikan päällä.

Hakaniemen torille kerääntyi tänään arviolta 450 ihmistä sateisesta ja harmaasta säästä huolimatta.

Syy on tärkeä: eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescue järjesti sunnuntaina Lemmikkien leipäjono -tapahtuman, jossa vähäosaisten ihmisten lemmikeille tarjotaan ruokaa.

Pääsääntöisesti Suomessa toimivan yhdistyksen mukaan avuntarve on viime aikoina lisääntynyt selvästi.

– Pitkin vuotta meiltä pyydetään apua, mutta tämä on lähinnä se, jolla me voimme auttaa, eli järjestetään kerran vuodessa tämmöinen isompi lemmikkien leipäjono, Rekku Rescue ry:n puheenjohtaja Katja Noro valittelee MTV Uutiset Liven lähetyksessä.

Leipäjonosta viikoksi apua

Leipäjono tarjoaa kissoille ja koirille ruokaa, joka on saatu erilaisina lahjoituksina niin yrityksiltä kuin yksityishenkilöiltäkin.

Koirille on tarjolla kuivaruokaa, kun kissojen evästarjonta on hieman laajempi: viiksikkäille on tarjolla sekä märkä- että kuivamuonaa.

MTV Uutisten haastattelema Tuire oli saapunut hakemaan ruokaa kolmelle kissalleen, joiden ruokkimiseen menee kuukaudessa naisen arvion mukaan noin 40 euroa.

Kun laskuihin otetaan myös muut tuotteet, kuten kissanhiekka, kuukausittaiset kulut kasvavat noin 60–80 euroon.

– Sain märkäruokaa ja noin viikoksi raksuja. Sitten, kun kahdella on mahaongelmia, täytyy vähän valikoida, mitä niille antaa, ettei sitten ole löysiä läjiä lattialla, leipäjonossa ollut Tuire sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja