Yli 200 kertaa tulisempaa kuin tabasco – uskaltaisitko maistaa tätä hampurilaista?

Britanniassa siajitseva Atomic Burger-hampurilaisketju tarjoilee tiettävästi maailman tulisinta hampurilaista.

Kaipaatko pientä potkua elämääsi? Ehkä sinun kannattaisi vierailla Iso-Britannian Atomic Burger -hampurilaisravintolassa, jonka listoilta löytyy varmasti ainakin hikeä ja kyyneliä aiheuttava herkkupala. Daily Mailin mukaan hampurilaisravintolan Atomic Fallout -hampurilainen on nimittäin päällystetty kastikkeella, joka on valmistettu kahdesta maailman tulisimmasta chilistä. Hampurilaissämpylöiden sijaan pihvit ovat saaneen kaverikseen kaksi friteerattua pizzapalaa. Ihan pieneksi huikopalaksi tämä hampurilainen ei sovellu, sillä järkäle painaa yli kilon.

"Syöjän tulee olla järjissään"

Tulisuudeltaan hampurilainen on 1 miljoonaa Scovillen yksikköä. Vertailun vuoksi esimerkiksi tunnetun Tabasco-maustekastikkeen tulisuus on Scovillen asteikolla 2500-5000. Hampurilaisen ostamiseen ja syöntiin onkin olemassa tiukat rajoitukset:

– Syöjän tulee olla yli 18-vuotias
– Syöjän tulee olla järjissään
– Syöjän täytyy rakastaa chiliä
– Syöjän täytyy pitää kädessään suojahanskoja
– Syöjä ei saa haastaa ravintolaa oikeuteen. Syöjä sitoutuu tähän kirjallisesti.

Hampurilaisen ostajien on lisäksi yritettävä syödä järkäle tunnin sisään. Tehtävässä onnistuneet saavat erityisen t-paidan ja nimensä ravintolan seinälle. Haasteeseen tarttuneet kertovat, että chiliburgerin syönnistä koituu useiden päivien "sisäiset kivut". Katso videolta, kuinka brittimies yrittää hampurilaisen syöntiä:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja