Yleisurheilussa kova SE-tulos – nuori aiturilupaus puhkaisi haamurajan

Antti Sainio on painellut 400 metrin aidoissa uuden alle 20-vuotiaiden Suomen ennätyksen 49,91. Tulos syntyi Sainion voittamassa Tilstopajacupin kilpailussa Turussa.

Edellinen ikäluokan SE oli Jere Haapalaisen viime kesänä juoksema 50,02. Nyt Sainio, 19, alitti upeasti 50 sekunnin haamurajan ja teki myös kauden kotimaisen kärkituloksen.

– Olihan se hienoa päästä alle 50 sekunnin. Uskoin, että se voisi olla mahdollista tänä vuonna. Se oli yllätys, että nyt jo meni noin lujaa. Tässä on vielä treenailtu ja tarkoitus on olla täydellisessä kunnossa vasta kahden ja puolen kuukauden päästä MM-kisoissa, Sainio sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Tampereen Pyrinnön urheilija viittasi alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin, jotka kilpaillaan elokuun lopussa Perun Limassa. Sainio on ikäluokkansa tämän vuoden maailmantilastossa uudella ennätysjuoksullaan kolmantena. 

Nuorten EM-hopeamitalisti

Sainion edellinen ennätys oli viime vuonna tikattu 50,19. Hän nousi nyt Suomen miesten kaikkien aikojen tilastossa yhdeksänneksi ja kiteytti juoksunsa Turussa olleen tasapainoinen.

– Tekniikka pysyi kasassa. Viimeinen aitaväli oli harppomista ja loppusuora taistelua.

Sainio aitoi viime kesänä alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Jerusalemissa hopeaa. Kultaa voitti seuratoveri Jere Haapalainen.

400 metrin aitojen miesten Suomen ennätys on Oskari Mörön 49,04 vuodelta 2016.

Lue myös:

    Uusimmat