Yleisurheilupomo odottaa laadukasta kilpailukesää, Paavo Nurmi Gamesin ympärillä ei vaaraa – "Se tullaan järjestämään"

9:43
Sami Itani oli Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itanin mukaan suosittu Paavo Nurmi Games järjestetään tänä vuonna täysin normaalisti, vaikka kansainvälisiä tähtiä ei kilpailuun osallistuisikaan.

Urheilumaailma on viime viikkoina alkanut osoittaa heräämisen merkkejä koronaviruspandemian jäljiltä. Urheilukaudet pääsevät pian käyntiin myös Suomessa, kun kesäkuusta lähtien 500 hengen yleisötilaisuudet ovat sallittuja. Esimerkiksi kesän yleisurheilukausi pärähtää käyntiin välittömästi kesäkuun koittaessa.

– Olen hyvin iloinen siitä, että jo kesäkuun ensimmäinen päivä alkaa kilpailutoiminta niin lapsilla ja junioreilla kuin yleisen sarjan huippuurheilijoilla eri puolella Suomea, Itani kertoo Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Aluehallintoviranomaiset vahvistivat tiistaina, ettei 500 hengen yleisörajoituksiin myönnetä poikkeuksia ainakaan kesäkuun aikana. Itani vakuuttaa, että kesällä nähdään laadukkaita yleisurheilutapahtumia, jotka tullaan järjestämään tarkasti sääntöjä noudattaen.

– Nyt tiedämme sen, että kilpailujärjestäjillä on verrattain paljon vapauksia käytännön toimien kanssa, kunhan isoissa spekseissä pysytään. Yleisurheilussa järjestetään varmasti hyviä tapahtumia näillä annetuilla spekseillä.

– Yli 500 ihmistä ei urheilukentälle kokonaisuudessaan tule pääsemään. Käsihygienia ja perusetäisyydet järjestetään varmasti huolella. Urheilijoiden suhteen pystymme kaikkia lajeja kilpailemaan myös yleisurheilussa, Itani kertoo.

Koronaviruspandemia on pistänyt useat urheiluseurat hyvinkin ahtaalle, mutta yleisurheilua suuret haasteet ole horjuttaneet yhtä voimakkaasti kuin monia muita lajeja. Suomen Urheiluliitto pystyy järjestämään kilpailuja myös tyhjille katsomoille.

– Mitä tulee meidän päätapahtumiimme, olemme tehneet tarkat arviot ja kustannuslaskelmat. Pystymme käytännössä jopa tyhjille katsomoille nenä pinnan päällä pysymään. Ei ole mitään tarkoitusta nostaa lippujen hintoja merkittävästi näiden rajoitusten vuoksi.

Itani vakuuttaa, että yleisurheilumaailman kärkinimiäkin vilissyt Paavo Nurmi Games järjestetään tänä vuonna täysin normaalisti.

– Paavo Nurmi Games on kansainvälinen suurtapahtuma, mutta mikäli sinne ei tule samalla tavalla urheilijoita 50 eri maasta urheilijoita kuin aikaisemmin, järjestämme sen kotimaisin tai pohjoismaisin voimin. Joka tapauksessa tapahtuma tullaan järjestämään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja