Yleisurheilun historiallinen päätös närästää olympiavoittajaa: "Lyö aika kovaa"

Maailman yleisurheiluliiton (WA) päätös jakaa Pariisin olympiavoittajille tuntuvia rahapalkintoja asettaa eri lajien urheilijat eriarvoiseen asemaan, sanoo soudun kultamitalisti Steve Redgrave.

WA:n puheenjohtaja Sebastian Coe ilmoitti keskiviikkona, että liitto maksaa jatkossa jokaiselle yleisurheilun olympiavoittajalle 50 000 dollarin (noin 46 800 euron) palkkion. Uudistuksella liitto haluaa nostaa olympialaiset myös taloudellisessa arvossa muiden huippukisojen rinnalle.

Kaikkiaan 2,4 miljoonan dollarin potti tulee Kansainvälisen olympiakomitean lajiliitoille maksamasta olympialaisten tuotosta, josta WA saa suurimman osuuden,  noin 40 miljoonaa dollaria.

Pienenpien lajien edustajille yleisurheiluliiton päätös oli märkä rätti kasvoille. Soudussa viisi olympiavoittoa vuosina 1984-2000 saavuttanut britti Steve Redgrave näkee rahanjaossa urheilijoiden jakoa kahden kerroksen väkeen.

– Se lyö aika kovaa lajeja, joilla ei ole varaa tällaiseen. Soutu on siinä asemassa. Meillä on vaikeuksia saada lajiin sponsoreita ja rahaa, Redgrace sanoo Daily Mail -lehden haastattelussa.

Redgrave nostaa samalle tasolle myös esimerkiksi melonnan ja eri kamppailulajien liitot.

– Niillä ei vain ole samanlaista rahoitusta kuin World Athleticsilla. Näkisin mieluummin, että he käyttäisivät rahat auttaakseen oman lajinsa ruohonjuuritasoa tai auttaakseen muita olympialajeja saamaan samanlaista jalansijaa, Redgrave kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat