Mainos

Yleislakko alkoi baskialueella päivän etuajassa

Yleislakko on alkanut Espanjan baskialueella alkuperäisestä aikataulusta poiketen jo tänään. Kaupat, pankit ja yritykset sulkivat ovensa ja suurimpien kaupunkien Vitorian, San Sebastianin ja BIlbaon kaduilla marssi tuhansia mielenosoittajia. Suuresta osanotosta huolimatta mielenilmaukset pysyivät melko rauhallisina. Poliisi kertoi pidättäneensä noin kymmenen mielenosoittajaa, ja kahden ihmisen kerrottiin loukkaantuneen.

Baskien yleislakko alkoi päivää ennen koko Espanjan kattavaa yleislakkoa, jonka on määrä alkaa huomenna aamulla. Baskien ammattiliitot LAB ja ELA haluavat näin tehdä eroa keskusjärjestöihin, jotka haluavat säilyttää Baskimaan osana Espanjaa.

Espanjan suurimmat ammattiliittojen keskusjärjestöt UGT ja CCOO ovat julistaneet vuorokauden mittaisen yleislakon vastalauseeksi työreformille, jonka ne katsovat kaventavan työntekijöiden oikeuksia. Uuden lain mukaan työntekijät eivät saa työttömyyskorvauksia, jos he eivät suostu ottamaan vastaan työpaikkaa 30 kilometrin etäisyydeltä kotoaan. Työn ei tarvitse olla koulutusta vastaavaa. Ammattiliittojen mukaan uudet lait myös helpottavat työntekijöiden erottamista.

Espanjan yleislakko haittaa muun muassa kymmenien tuhansien turistien matkoja.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.