Yleisestä iho-oireesta kärsivä teinityttö nolattiin uima-altaalla – itki tunteja törkeää kohtelua

Teinityttö peräänkuuluttaa entistä laajempaa tietoisuutta iho-ongelmista. Uima-altaalla hän joutui nolatuksi, kun toinen asiakas kysyi, aiheuttaako hänen psoriasiksensa vaaraa muille ihmisille.

18-vuotias Chloe-Lee Campbell kärsii psoriasiksesta, pitkäaikaisesta ihosairaudesta, joka aiheuttaa läiskäistä ja hilseilevää ihottumaa vartalolla. Australian Victoriassa asuva tyttö päätti kuitenkin mennä äitinsä, nuorempien sisarustensa ja poikaystävänsä kanssa julkiselle uima-altaalle tammikuun alkupuolella. Australiassa nautitaan tällä hetkellä lämpimistä kesäsäistä.

– Se oli todennäköisesti vasta toinen kerta, kun olen mennyt uima-altaalle. Olen todella vaivaantunut ihostani enkä halua näyttäytyä julkisilla paikoilla, jos en ole peittänyt itseäni kokonaan, Chloe-Lee kertoo.

Tyttö halusi kuitenkin rohkaistua ja lähteä maauimalaan. Valitettavasti mukava reissu muuttui ikäväksi, kun toinen asiakas valitti hänen iho-oireestaan. Chloe-Lee kertoo itkeneenä jopa tuntien ajan ikävää kohtelua.

"Ei mitään ongelmaa"

Uimapaikan johtaja Simon Beqir kertoo maauimalan asiakkaan lähestyneen henkilökuntaa kysyäkseen Chloe-Leen ihosta. Vanhempi henkilökunnan jäsen, jolla oli monen vuoden kokemus sekä sairaanhoitotaustaa, kertoi asiakkaalle, ettei muille ollut iho-oireesta mitään riskiä.

– Oli selvää, että Chloe-Leellä oli psoriasis ja hänen vierailulleen ei ollut mitään ongelmaa uima-altaalla. Hän on tervetullut tänne milloin tahansa, Bequir kommentoi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Chloe-Leen äiti Beck Phelan kertoo tyttärensä kärsineen vaikeasta masennuksesta iho-ongelmansa takia.

– Hän oli kotikoulussa 14-vuotiaaksi asti, sillä hän oli niin vaivaantunut, ettei hän pystynyt käymään koulussa.

Chloe-Lee kuitenkin kertoo, että tapaus sai aikaan myös jotakin hyvää: Facebookissa jaettu kertomus välikohtauksesta on kerännyt paljon kannustavia kommentteja ja osoittanut tytölle, ettei hän ole ainoa iho-ongelman kanssa kärsivä.

Lähde: HeraldSun

***

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.