Mainos

Yleisestä iho-oireesta kärsivä teinityttö nolattiin uima-altaalla – itki tunteja törkeää kohtelua

Teinityttö peräänkuuluttaa entistä laajempaa tietoisuutta iho-ongelmista. Uima-altaalla hän joutui nolatuksi, kun toinen asiakas kysyi, aiheuttaako hänen psoriasiksensa vaaraa muille ihmisille.

18-vuotias Chloe-Lee Campbell kärsii psoriasiksesta, pitkäaikaisesta ihosairaudesta, joka aiheuttaa läiskäistä ja hilseilevää ihottumaa vartalolla. Australian Victoriassa asuva tyttö päätti kuitenkin mennä äitinsä, nuorempien sisarustensa ja poikaystävänsä kanssa julkiselle uima-altaalle tammikuun alkupuolella. Australiassa nautitaan tällä hetkellä lämpimistä kesäsäistä.

– Se oli todennäköisesti vasta toinen kerta, kun olen mennyt uima-altaalle. Olen todella vaivaantunut ihostani enkä halua näyttäytyä julkisilla paikoilla, jos en ole peittänyt itseäni kokonaan, Chloe-Lee kertoo.

Tyttö halusi kuitenkin rohkaistua ja lähteä maauimalaan. Valitettavasti mukava reissu muuttui ikäväksi, kun toinen asiakas valitti hänen iho-oireestaan. Chloe-Lee kertoo itkeneenä jopa tuntien ajan ikävää kohtelua.

"Ei mitään ongelmaa"

Uimapaikan johtaja Simon Beqir kertoo maauimalan asiakkaan lähestyneen henkilökuntaa kysyäkseen Chloe-Leen ihosta. Vanhempi henkilökunnan jäsen, jolla oli monen vuoden kokemus sekä sairaanhoitotaustaa, kertoi asiakkaalle, ettei muille ollut iho-oireesta mitään riskiä.

– Oli selvää, että Chloe-Leellä oli psoriasis ja hänen vierailulleen ei ollut mitään ongelmaa uima-altaalla. Hän on tervetullut tänne milloin tahansa, Bequir kommentoi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Chloe-Leen äiti Beck Phelan kertoo tyttärensä kärsineen vaikeasta masennuksesta iho-ongelmansa takia.

– Hän oli kotikoulussa 14-vuotiaaksi asti, sillä hän oli niin vaivaantunut, ettei hän pystynyt käymään koulussa.

Chloe-Lee kuitenkin kertoo, että tapaus sai aikaan myös jotakin hyvää: Facebookissa jaettu kertomus välikohtauksesta on kerännyt paljon kannustavia kommentteja ja osoittanut tytölle, ettei hän ole ainoa iho-ongelman kanssa kärsivä.

Lähde: HeraldSun

***

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja