Trumpin johdolla ensimmäinen sotatoimi – kymmeniä kuolleita, joukossa lapsia

Yhdysvaltain asevoimien kommandojoukot ovat tehneet iskun terroristijärjestö al-Qaidan tukikohtaan Jemenissä. Asiasta Suomessa kertoi ensimmäisenä Yle viitaten Reutersin, AFP:n ja AP:n tietoihin. 

Iskun kohteena oli Jemenin keskiosassa al-Baydan maakunnassa sijainnut paikallisen al-Qaida-johtajan koti. Ensin miehittämätön lennokki oli pommittanut rakennusta, jonka jälkeen paikalle oli tuotu helikoptereilla maahanlaskujoukkoja, jotka hyökkäsivät taloon ja surmasivat sisällä olleet.

Poistuessaan paikalta helikoptereilla sotilaat joutuivat paikallisten asemiesten tulitukseen. Helikopterit vastasivat Reutersin haastattelemien silminnäkijöiden mukaan tuleen ja ampuivat lähistöllä olleita taloja.

Pentagon tiedottaa yhden yhdysvaltalaissotilaan kuolleen ja kolmen haavoittuneen iskussa, jolla haalittiin tietoa al-Qaidan suunnittelemista terrori-iskuista. Tiedotteen mukaan al-Qaidan taistelijoita kuoli iskussa 14.

Aiemmin AFP:n haastattelema paikallisviranomainen kertoi, että kuolonuhreja on ainakin 57. Heistä 41 olisi al-Qaidan taistelijoita ja 16 siviilejä, joista puolet lapsia.

Kyseessä on ensimmäinen presidentti Donald Trumpin aikana tehty sotilastoimi. Aiemmin Yhdysvalloilla on ollut Jemenissä pieniä määriä sotilaita tiedustelutehtävissä ja avustamassa Jemenin armeijaa logistisesti.

1:46

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja