Yle: Seitsemän lasta altistunut koronavirukselle syöpä- ja elinsiirto-osastolla Uudessa lastensairaalassa

Syöpä- ja elinsiirtopotilaita hoitavalla Uuden lastensairaalan Taika-osastolla levinneelle koronavirukselle on altistunut seitsemän lapsipotilasta ja heidän perhettään, kertoo Yle.

Lastensairaalan ylilääkäri Eero Jokinen vahvistaa Ylelle, että altistuneita perheitä on tällä hetkellä seitsemän.

HUS tiedotti viime viikon torstaina, että yhdellä osaston hoitajalla todettiin koronavirustartunta. Tuolloin kerrottiin, ettei yksikään potilaista ollut altistunut. Myöhemmin samalla viikolla kuitenkin tiedotettiin, että osastolla on havaittu lisää tartuntoja.

– Miten kaikista maailman osastoista tuollaisella, jolla on elinsiirto-, syöpä- ja veritautipotilaita, pääsee tapahtumaan tällaista? Tuon pitäisi olla maailman paras lastensairaala ja turvapaikka noille lapsille, joilla elimistön vastustuskyky on nolla, altistuneen lapsipotilaan äiti sanoo Ylellä.

Jutussa nimettömänä esiintyvä äiti kertoo saaneensa asiasta soiton sunnuntaina. Altistuminen oli tapahtunut muutamia päiviä ennen pojan kotiuttamista osastolta.

– Lääkäri kertoi, että olemme altistuneet hoitajalle, jolla on todettu korona. Sitä ei edes pahoiteltu mitenkään.

Perhettä oli ohjeistettu olemaan yhteydessä, jos oireita ilmenee.

Altistuneita on nyt testattu eikä yhtäkään positiivista testitulosta ole Ylen mukaan toistaiseksi ole ollut, mutta vielä ei tiedetä, kuinka moni altistuneista on testattu.

Tällä hetkellä noin puolet osaston henkilökunnasta on altistunut virukselle.

Lue uusimmat tiedot koronavirusepidemiasta Suomessa täältä.

Lue myös:

    Uusimmat