Yle: Rajavartija kaasutti turvapaikanhakijaa Niiralassa

Kaikki Vartiuksen raja-aseman turvapaikanhakijat saapuivat tänään juuri ennen sulkemisaikaa – "Ei vaikuta sattumalta" 2:02
Vartiuksen raja-aseman turvapaikanhakijat saapuivat tänään juuri ennen sulkemisaikaa – "Ei vaikuta sattumalta".

Turvapaikanhakijat ovat yrittäneet tunkeutua Niiralassa rajan yli, kertoo Yle. Rajavartijat ovat pysäyttäneet joukon.

Yksi ihmisistä yritti Ylen mukaan juosta vartijoiden ohi. Hän sai kasvoihinsa kaasua, Yle kertoo.

Ylen mukaan Niiralan raja-asemalle saapui perjantai-iltana noin kolmenkymmenen ihmisen ryhmä jalan ja polkupyörällä. Tilanne on sittemmin rauhoittunut. Tulijoita on päästetty rajatarkastustilaan, Yle raportoi.

Niiralan raja-asema on suljettu talviaikataulun mukaisesti kello 20, Pohjois-Karjalan rajavartiosto kirjoittaa viestipavelu X:ssä.

Huomisesta lähtien turvapaikkahakemuksia käsitellään vain Vartiuksen ja Sallan raja-asemilla.

Vartiuksen raja-asemalla olevan MTV Uutisten toimittajan Raija Kantomaan mukaan raja-asemalle saapui ryhmä turvapaikkaa hakeneita henkilöitä juuri, kun raja-asema oli sulkeutumassa.

– Mielenkiintoista oli, että ihmiset kävelivät 200 metriä polkupyöriä taluttaen juuri ennen kuin kuin raja-asema suljettiin kello 18. Ei vaikuta sattumalta, Kantomaa sanoi Seitsemän uutisissa.

Yhteensä Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille on tänään kello 18 mennessä saapunut 96 turvapaikanhakijaa, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiosto viestipalvelu X:ssä.

Määrä on jo nyt huomattavasti suurempi kuin koko eilisen päivän aikana. Eilen Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille saapui 26 turvapaikanhakijaa.

Hallitus kertoi eilen, että Suomi sulkee perjantain ja lauantain välisenä yönä keskiyöllä kaikki rajanylityspaikat Kaakkois-Suomen rajavartioston alueella sekä Niiralan rajanylityspaikan Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella.

Lue myös:

    Uusimmat