Yle: Olli Rehn ei vielä ilmoittaudu EKP:n pääjohtajakilpailuun – "Suomen kannalta ei haittaa, että veikkauksissa on mukana suomalaisia nimiä"

Olli Rehn Suomen Pankin johdossa 3:41

Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin nimi ollut esillä veikkauksissa Euroopan keskuspankin uudesta pääjohtajasta, mutta Rehn ei ole vielä ilmoittautunut pääjohtajakilpaan.

Rehn arvioi tänään Ylen Ykkösaamussa, ettei siitä ole Suomen kannalta haittaa, jos nykyisen pääjohtajan, italialaisen Mario Draghin seuraajaveikkauksissa on mukana myös suomalaisia nimiä. Enempää Rehn ei halunnut omaa ilmoittautumistaan kommentoida.

Video: Juuri Suomen Pankin johtoon valittu Olli Rehn vieraili MTV Uutisten Uutisextrassa.

– Mario Draghi on vielä yli vuoden EKP:n pääjohtaja. Hän tulee jättämään hyvin isot saappaat. On tärkeää, että niin tärkeään tehtävään valitaan pätevä ja laajaa luottamusta nauttiva henkilö. Keskityn työhöni Suomen Pankin johtamisessa ja toisaalta vaikuttamaan Euroopan keskuspankin neuvostossa rahapolitiikkaan ja muihin keskeisiin kysymyksiin, Rehn sanoo haastattelussa.

EKP:n pääjohtaja vaihtuu marraskuussa 2019.

Suomalaisista ehdokkaista myös Suomen Pankin entisen pääjohtajan Erkki Liikasen nimi on mainittu pääjohtajaspekulaatioissa.

Lue myös:

    Uusimmat