Mainos

Yle: Naisille tuplaten vähemmän bonuksia kuin miehille MM-hopeasta – kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei maksa naisten kisoissa ollenkaan palkintorahoja

4:17
Videolla MTV Uutiset Live Naisleijonien MM-hopeasta.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue voitti sunnuntaina dramaattisten vaiheiden jälkeen historiallisen MM-hopean. Jokainen naisten joukkueen pelaaja nettoaa Jääkiekkoliitolta bonuksen, joka on 5000 euron arvoinen. Se on kuitenkin yli puolet vähemmän, kuin miehet nettoaisivat tulevien MM-kilpailujen hopeamitalista. 

Liiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoo, että bonuksia ei voi verrata keskenään. 

– Miesten MM-kisoissa IIHF maksaa suuren palkintorahan menestyksen mukaan. Silloin miesten bonuksissa on kyse siitä, miten IIHF:n maksama palkintoraha jaetaan pelaajien ja liiton kesken. Naisten joukkueen bonukset taas maksetaan liiton budjetista, Nurminen kertoi Ylelle.

Naisten MM-kilpailuissa ei jaeta ollenkaan palkintorahoja ja se on syy sille, miksi liitto maksaa bonukset omasta pussistaan. Miehille jaettavan palkintorahan summa nousee IIHF:n jakaman miesten MM-kilpailujen palkintorahojen myötä. 

Tämä tarkoittaa myös sitä, että Jääkiekkoliitolla olisi mahdollisuus jakaa palkintorahat toisellakin tavalla, koska rahasummaa ei olla erikseen merkattu miesten joukkueelle. 

– Niinhän liitto tekeekin. Käytännössä nykyiset naisten menestysbonukset rahoitetaan muulla liiton tulorahoituksella. On mielipidekysymys määrittää, mistä tulorahoituksesta ne tulevat, Nurminen sanoo.

Jääkiekkoliitto pyrkii edistämään tasa-arvon toteutumista muun muassa lisäämällä palkintorahoja. Edellisissä MM-kisoissa vuonna 2017 olisi yksittäiselle pelaajalle tullut 2000 euron bonus, mikäli joukkue olisi voittanut kultaa. Tämän vuoden kotikisoissa bonus olisi ollut 7000 euroa. 

Miesten MM-kilpailuissa vuonna 2019 saisi jokainen pelaaja 27 000 euron bonuksen, mikäli joukkue voittaisi kultaa.

– Olemme lähettäneet IIHF:lle kirjallisesti aloitteen, jossa toivomme palkintorahojen tuomista myös naisten MM-kisoihin, Nurminen toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja