Mainos
MM-JÄÄKIEKKO

KAIKKI 64 OTTELUA C MORESSA

Katso lisää

Yle: Naisille tuplaten vähemmän bonuksia kuin miehille MM-hopeasta – kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei maksa naisten kisoissa ollenkaan palkintorahoja

4:17
Videolla MTV Uutiset Live Naisleijonien MM-hopeasta.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue voitti sunnuntaina dramaattisten vaiheiden jälkeen historiallisen MM-hopean. Jokainen naisten joukkueen pelaaja nettoaa Jääkiekkoliitolta bonuksen, joka on 5000 euron arvoinen. Se on kuitenkin yli puolet vähemmän, kuin miehet nettoaisivat tulevien MM-kilpailujen hopeamitalista. 

Liiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoo, että bonuksia ei voi verrata keskenään. 

– Miesten MM-kisoissa IIHF maksaa suuren palkintorahan menestyksen mukaan. Silloin miesten bonuksissa on kyse siitä, miten IIHF:n maksama palkintoraha jaetaan pelaajien ja liiton kesken. Naisten joukkueen bonukset taas maksetaan liiton budjetista, Nurminen kertoi Ylelle.

Naisten MM-kilpailuissa ei jaeta ollenkaan palkintorahoja ja se on syy sille, miksi liitto maksaa bonukset omasta pussistaan. Miehille jaettavan palkintorahan summa nousee IIHF:n jakaman miesten MM-kilpailujen palkintorahojen myötä. 

Tämä tarkoittaa myös sitä, että Jääkiekkoliitolla olisi mahdollisuus jakaa palkintorahat toisellakin tavalla, koska rahasummaa ei olla erikseen merkattu miesten joukkueelle. 

– Niinhän liitto tekeekin. Käytännössä nykyiset naisten menestysbonukset rahoitetaan muulla liiton tulorahoituksella. On mielipidekysymys määrittää, mistä tulorahoituksesta ne tulevat, Nurminen sanoo.

Jääkiekkoliitto pyrkii edistämään tasa-arvon toteutumista muun muassa lisäämällä palkintorahoja. Edellisissä MM-kisoissa vuonna 2017 olisi yksittäiselle pelaajalle tullut 2000 euron bonus, mikäli joukkue olisi voittanut kultaa. Tämän vuoden kotikisoissa bonus olisi ollut 7000 euroa. 

Miesten MM-kilpailuissa vuonna 2019 saisi jokainen pelaaja 27 000 euron bonuksen, mikäli joukkue voittaisi kultaa.

– Olemme lähettäneet IIHF:lle kirjallisesti aloitteen, jossa toivomme palkintorahojen tuomista myös naisten MM-kisoihin, Nurminen toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja