Mies yritti tappaa ja keskeyttää raskauden: Helsingin poliisi tutkii erittäin harvinaista rikosta – "Hän oli ilmaissut, ettei halua lasta"

Helsingin poliisi epäilee 34-vuotiasta miestä 32-vuotiaan naisen tapon yrityksestä, törkeästä laittomasta raskauden keskeyttämisestä, pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Poliisin mukaan epäillyllä ja uhrilla oli ollut lyhyt suhde, jonka aikana uhri oli tullut raskaaksi. Mies ei kuitenkaan halunnut lasta.

Mies tunkeutui viime viikon keskiviikkoaamuna 4. toukokuuta luvatta naisen kotiin ja kävi tämän kimppuun. Poliisi epäilee, että miehen tarkoituksena oli keskeyttää naisen raskaus ja tappaa tämä.

– Suhde oli päättynyt jo aiemmin, ja mies oli ilmaissut, että hän ei halua lasta. Mies oli suunnitellut tekoa ja ottanut selvää siitä, miten raskaus keskeytetään. Hän käytti teossa apuvälineitä, mutta tutkinta on siinä vaiheessa, että en voi kertoa millaisia, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ritva Elomaa MTV Uutisille.

Kävi väkivaltaisesti naisen kimppuun

Mies käytti teossa väkivaltaa. Ainakin toistaiseksi häntä epäillään myös naisen tapon yrityksestä ja pahoinpitelystä.

– Voi olla, että pahoinpitely menee tuon tapon yrityksen sisälle, mutta tällä hetkellä rikosnimikkeet ovat nämä. Tapahtumat asunnolla olivat sellaiset, että meillä on pätevät perusteet epäillä miestä myös tapon yrityksestä, Elomaa perustelee.

Teko naisen asunnolla kesti alle tunnin. Sitä edelsi kamppailutilanne naisen ja miehen välillä. Kun mies oli lähtenyt asunnolta, nainen pääsi itse hakeutumaan hoitoon.  

– Yllättävää kyllä nainen säilyi niin toimintakuntoisena, että hän pystyi itse hakemaan itselleen apua.

Mies jäi kiinni nopeasti teon jälkeen. Nainen oli useamman päivän sairaalassa hoidettavana, mutta hän on jo päässyt takaisin kotiin.

– Kävi niin onnekkaasti, että naisen raskaus jatkuu. Näyttää siis siltä, että tämä laiton raskauden keskeytys jäi yritykseksi. Naisen raskautta seurataan nyt tiiviisti ja toivotaan, että se myös jatkuu, Elomaa sanoo.

Myös törkeä laittoman raskauden keskeyttämisen yrittäminen on rangaistavaa.

Nainen halusi raskauden jatkuvan

Törkeästä laittomasta raskauden keskeyttämisestä voidaan tuomita neljästä kuukaudesta neljään vuotta vankeutta. Tekoa tutkitaan törkeänä sen takia, että nainen itse halusi raskauden jatkuvan.

– Törkeä tekomuoto tulee nimenomaan siitä, että äiti on ollut laitonta raskaudenkeskeytystä vastaan.

Epäilty mies vangittiin viime lauantaina. Hän ei ole poliisille entuudestaan tuttu. Epäilty myöntää osan teoista, mutta hän kiistää jotkut rikosnimikkeet.

– Hän ei kiistä tätä raskauden keskeytysyritystä. Mies on ollut todella avoin ja yhteistyökykyinen siinä, että hän on itse kertonut, että ei halunnut tätä lasta.

Syyte asiassa on nostettava viimeistään 15. kesäkuuta.

Erittäin harvinainen rikosnimike

Rikosnimike törkeästä laittomasta raskauden keskeyttämisestä on erittäin harvinainen.

– Keskustelimme kollegoiden kanssa eikä meistä kukaan muista, että Helsingin poliisissa olisi koskaan aiemmin tutkittu rikosta tällä nimikkeellä, Elomaa sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat