Yle: Koraanin polttamista on poliisin mukaan suunniteltu mielenosoituksen yhteydessä myös Suomessa

Koraanin polttamista on suunniteltu myös Suomessa, uutisoi Yle tiistaina.

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Heikki Porola kertoi Ylelle, että poliisin sosiaalisesta mediasta saaman tiedon mukaan mielenilmauksen yhteydessä suunniteltiin Koraanin polttamista.

Polttaminen oli tarkoitus toteuttaa osana Natoon liittymistä vastustavaa mielenosoitusta, josta oli tehty poliisille ilmoitus.

– Olimme yhteydessä mielenosoituksen järjestäjään ja kerroimme, että tällainen ei ole Suomessa laillista, Porola sanoi Ylelle.

Asiasta keskusteltiin mielenosoituksen järjestäjän kanssa Porolan mukaan hyvässä hengessä. Mielenosoitus järjestettiin viime viikolla, eikä pyhää kirjaa poltettu tapahtumassa.

Myös Poliisihallituksesta kerrottiin STT:lle maanantaina, ettei poliisi voisi sallia Ruotsin tai Tanskan tapaan Koraanin julkista polttamista Suomessa. Perusteena on se, että Suomessa on säädetty rangaistavaksi uskonrauhan rikkominen.

Tanskalainen äärioikeistopoliitikko Rasmus Paludan on viime viikkoina polttanut Koraaneja sekä Tukholmassa että Kööpenhaminassa muun muassa Turkin suurlähetystöjen luona. Kyseisissä maissa poliisi on sallinut protestin järjestämisen.

Suojelupoliisista arvioitiin STT:lle viime perjantaina, että tapahtumat maailmalla saattavat inspiroida toimintaan myös Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja