Mainos

Yle: Kokoomus putosi kolmanneksi

Kokoomus on pudonnut Ylen vaaligallupin mukaan puolueista kolmanneksi suurimmaksi. Puolueen kannatus on laskenut 16,3 prosenttiin.

Kokoomus on pudonnut Ylen vaaligallupin mukaan puolueista kolmanneksi suurimmaksi. Taloustutkimuksen tammikuun mittauksessa suurin on edelleen keskusta 26,0 prosentilla. SDP on noussut toiseksi suurimmaksi 17,2 prosentilla ja kokoomuksen kannatus on laskenut 16,3 prosenttiin.  

Perussuomalaiset on neljänneksi suurin puolue 14,8 prosentin kannatuksella.  

Vihreät ja vasemmistoliitto ovat liki tasalukemissa, vihreät 8,3 ja vasemmistoliitto 8,2 prosentissa. RKP:n kannatus on 4,2 prosenttia ja kristillisdemokraattien 3,5 prosenttia.  

Kokoomuksen kannatus on laskenut joulukuun mittauksesta 0,8 prosenttiyksikköä, kun SDP:n kannatus on noussut samaan aikaan 1,9 prosenttiyksikköä.  

Keskustan kannatus on pudonnut joulukuussa saman verran kuin kokoomuksen. Perussuomalaisten kannatus on noussut 1,5 prosenttiyksikköä.  

Sekä vihreiden että vasemmistoliiton kannatus on laskenut, RKP:n hieman noussut sekä kristillisdemokraattien laskenut.  

Taloustutkimus on haastatellut 29. joulukuuta-27. tammikuuta yhteensä 3419 henkilöä. Puoluekantansa kertoi 60,8 prosenttia eli hieman vähemmän kuin joulukuussa.  

Mittauksen virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla noin puolitoista prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin, Yle kertoo.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.