Mainos

Yle hermostui toimittajansa digi-kritiikkiin

Yleisradio on antanut kirjallisen varoituksen toimittajalle, joka oli kritisoinut työnantajansa toimintaa digitelevisioon liittyvissä asioissa.

Eduskuntavaaleissa ehdolla oleva Kenneth Stambej on arvostellut Ylen toimintaa digitelevision tuloon liittyvissä asioissa. Stambej toimii ruotsinkielisten uutisten politiikan toimittajana ja pyrkii eduskuntaan RKP:n ehdokkaana Uudeltamaalta. Hän on esittänyt kriittisiä mielipiteitään muutamissa lehtikirjoituksissaan.

-Minun mielipiteeni saa tietenkin kyseenalaistaa, mutta kukaan ei voi kieltää minua esittämästä niitä. Kaikkein vähiten pitäisi yrittää kansanedustajaehdokasta vaientaa, Stambej puolustautuu nettipäiväkirjassaan.

Hän kertoo tavanneensa kampanjansa aikana monia ihmisiä, jotka tuntevat itsensä huijatuiksi. Hän arvelee, että sadoilta tuhansilta ihmisiltä puuttuu digiboksi, kun tavanomaiset ns. analogiset lähetykset lakkaavat syksyllä.

Stambejn mukaan Ylen antamassa varoituksessa todetaan, että hänet voidaan erottaa, jos hän jatkaa samalla tavalla.

Suomen journalistiliiton lakimies Maria Mälkky huomauttaa, että sananvapaus oikeutena painaa enemmän kuin lojaalisuusvelvollisuus työnantajalle. Vakavaksi asian tekee Mälkyn mielestä lisäksi se, että Yle yrittää vaientaa kansanedustajaehdokkaan.

Ylen ruotsinkielisen toiminnan johtaja Annika Nyberg-Frankenhaeuser kiistää ehdottomasti, että yhtiö pyrkisi tukkimaan kenenkään suuta. Stambej saa kirjoittaa, mutta työnantajan mielestä hänen pitää ottaa huomioon myös lojaalisuus työnantajalleen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.