Ylärimaan tärähtänyt rangaistuspotku ratkaisi Super Cupin – Manchester City juhli voittoa vaikeimman kautta, seuran englantilaiskasvatti säväytti

Sevillan Nemanja Gudelj rangaistuspotkukilpailun ainoa epäonnistuja – Manchester City juhlii Super Cupin voittoa 1:22
Sevillan Nemanja Gudelj rangaistuspotkukilpailun ainoa epäonnistuja – Manchester City juhlii Super Cupin voittoa

Manchester City juhlii vuoden 2023 Super Cupin voittoa. Se ratkaisi voiton Sevillaa vastaan rangaistuspotkukilpailussa varsinaisen peliajan päätyttyä tasan 1–1. Ottelu ratkesi kymmenentenä laukoneen Nemanja Gudelj'n epäonnistumiseen.

Seitsemättä kertaa pokaalista taistelleella Sevillalla oli mahdollisuus toisella puoliajalla lisätä johtoa muutamaankin otteeseen, mutta lähinnä En Nesyrille siunaantuneet maalipaikat jäivät hyödyntämättä.

Sevillalla unelmasauma karata jo kahden maalin johtoon – Ederson pelasti Cityn 0:42
Sevillalla unelmasauma karata jo kahden maalin johtoon – Ederson pelasti Cityn

Ottelua oli pelattu 63 minuuttia, kun Manchester Citylle keväällä Mestarien liigan finaalin ratkaissut espanjalaispelaaja Rodri löysi keskityksellään taka-alueelle hiipineen Cityn oman kasvatin Cole Palmerin, 21, joka puski pallon Sevilla-vahti Bonon ulottumattomiin.

Palmer on aloittanut kauden Cityssä vahvasti osuttuaan Community Shield -ottelussa Arsenalia vastaan ja esiinnyttyään tänään erityisesti maalinsa jälkeen vakuuttavasti. Viime kaudella triplan voittanut City otti tasoituksen jälkeen pelin täydelliseen hallintaan, mutta lukuisista tilanteista huolimatta lisämaaleja ei nähty.

Rangaistuspotkukilpailussa nähtiin toinen toistaan varmempia suorituksia, kunnes kymmenentenä laukonut Sevillan serbialaispelaaja Nemanja Gudelj'n rankkari tärähti ylärimaan ja päätti ottelun.

Super Cupin voitto on Citylle sen historian ensimmäinen. Sevilla on voittanut pokaalin kertaalleen vuonna 2006. Espanjalaisluotsi Pep Guardiola on voittanut Super Cupin nyt neljästi.

Näin nousee Super Cupin pokaali – Manchester Cityn pokaalijahti eurokentillä alkoi taas vahvasti 2:07
Näin nousee Super Cupin pokaali – Manchester Cityn pystijahti Euroopassa käynnistyi jälleen vahvasti

 

Lue myös:

    Uusimmat