Rangaistuspotkukilpailu lähestyy: Manchester Cityn nuori kasvatti pelasti Valioliiga-jätin

Cole Palmer puski tasoituksen – Manchester City nousi mukaan Super Cupissa 1:18
Cole Palmer puski tasoituksen – Manchester City nousi mukaan Super Cupissa

Sevilla johti Manchester Cityä avauspuoliajalla syntyneellä Youssef En Nesyrin maalilla 1–0 aina Super Cupin 63. minuutille asti. Cityn painostus tuotti kuitenkin tuloksen, kun kauden vahvasti aloittanut seuran oma kasvatti Cole Palmer puski tasoituksen.

Mestarien liigan loppuottelun keväällä maalillaan ratkaissut espanjalaistähti Rodri löysi tarkalla keskityksellään taka-alueelle hiipineen Palmerin, jonka pusku putosi Cityn kannalta täydellisesti takanurkkaan Sevilla-vahti Bonon ulottumattomiin.

Sevillalla oli ehtinyt olla toisella jaksolla useampikin paikka lisämaaleihin, mutta pääasiassa En Nesyrille siunaantuneet tontit jäivät siltä hyödyntämättä. Cityn tasoitusmaalin jälkeen englantilaisseura otti ottelun täydellisesti hallintaansa.

Ottelu on varsinaisen peliajan viimeisellä kympillä tasan 1–1. Jos tilanne on päätösvihellyksen yhteydessä tasan, voittaja ratkaistaan suoraan rangaistuspotkukilpailussa.

Sevillalla unelmasauma karata jo kahden maalin johtoon – Ederson pelasti Cityn 0:42