Poliisipäällikkö: Kaikki Sri Lankan iskuihin osallistuneet jihadistit on joko surmattu tai otettu kiinni – poliisilla hallussaan yli 70 iskuihin liittyvää henkilöä

Sri Lankassa kaikki pääsiäissunnuntain iskuista vastuussa olleet jihadistit on joko tapettu tai otettu kiinni, kertoi maan poliisipäällikkö tiistaina.

Poliisipäällikön mukaan muun muassa iskuista vastuussa olevan ryhmän pommiasiantuntijat ovat kuolleet. Poliisi on myös takavarikoinut löytämänsä räjähteet.

Poliisi kertoo, että sillä on hallussaan yli 70 iskuihin liittyvää henkilöä.

– Kaikki, jotka osallistuivat itsemurhaiskujen suunnitteluun tai toteuttamiseen, ovat joko kuolleet tai meidän hallussamme, poliisipäällikkö Chandana Wickramaratne sanoi.

Wickramaratne nimitettiin poliisipäälliköksi viime viikolla sen jälkeen, kun maan presidentti Maithripala Sirisena hyllytti hänen edeltäjänsä, joka presidentin mukaan ei ryhtynyt toimiin saatuaan varoituksia terroristihyökkäyksistä.

Elämä Sri Lankassa alkaa hiljalleen palautua normaaliksi. Koulut avattiin jällen maanantaina, mutta paikoin alle kymmenesosa oppilaista osallistui opetukseen, koska monen vanhemmat pelkäävät uusia iskuja.

Pääsiäisenä Sri Lankassa kolmeen kirkkoon ja kolmeen hotelliin tehdyissä iskuissa kuoli yli 250 ihmistä. Lisäksi liki 500 ihmistä haavoittui.

Iskuista epäillään paikallista ryhmittymää nimeltä Thowheeth Jama'ath (NTJ), mutta myös Isis väittää tehneensä terroriteot.

Lue myös:

    Uusimmat