Yksi puukotettiin yölliseen tapaamiseen tuodulla teräaseella – Kempeleen henkirikos liittyi naisten ihmissuhteisiin

Poliisin esitutkinnan perusteella Kempeleessä joulukuussa tapahtuneen henkirikoksen taustalla olivat osapuolten keskinäiset ihmissuhteet, kertoo poliisi.

Henkirikos on aina valtava tragedia omaisille. Kimmo-poikansa henkirikoksessa menettäneen isä kertoo MTV Uutisille oman tarinansa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

4:39

Poliisi sai 8. joulukuuta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 04 ilmoituksen puukotuksesta yksityisasunnossa Kempeleessä.

Paikalta tavattiin 1980-luvulla syntynyt kuollut nainen. Useiden kiinniottojen päätteeksi yksi 1990-luvulla syntynyt nainen vangittiin todennäköisin syin epäiltynä taposta. Muut henkilöt vapautettiin kuulustelujen päätteeksi.

Riita kärjistyi henkirikokseksi

Poliisin käsityksen mukaan naiset tunsivat toisensa entuudestaan, ja epäilty oli mennyt aamuyöstä uhrin asunnolle keskustelemaan ihmissuhteista. Poliisi ei kommentoi tarkemmin keskusteltujen ihmissuhteiden laatua.

Epäillyn mukaan riitaisaksi edenyt keskustelu oli kärjistynyt tappeluksi, jonka yhteydessä epäilty oli kerran puukottanut uhria teräaseella keskivartaloon. Hän oli kertomansa mukaan kantanut mukanaan teräasetta oman turvallisuutensa vuoksi.

Nainen myöntää aiheuttaneensa kuolemaan johtaneen vamman, mutta kiistää syyllistyneensä tahalliseen henkirikokseen.

Poliisin mukaan tekoa tutkitaan tappona, koska tapauksessa ei epäillä ollevan murhan edellyttämää suunnitelmallisuutta.

Tapaukseen liittyen on siirtynyt syyttäjälle myös eräitä vähäisempiä rikoksia, kuten mainitun teräaseen kantaminen ja eräs vähäisempi anastusrikos.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja