Video: Rankkasateet riepottavat Kreetan saarta, kadut ovat muuttuneet joiksi – Iraklionin lentokenttä suljettu

Yksi ihminen on kuollut rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa Kreetan saarella Kreikassa, kertoo kreikkalainen uutistoimisto AMNA. Lisäksi ainakin yhden ihmisen uskotaan olevan kadoksissa tulvien jäljiltä.

Kreikkalaisen I Kathimeriní -lehden mukaan pahin tulva-alue on Agia Pelagiassa, joka sijaitsee noin 15 kilomertin päässä Iraklionista. Iraklionin lentokenttä on lehden mukaan suljettu tulvien takia.

WhatsApp_MTV3_Stripe_
Oletko parhaillaan Kreetalla? Ota yhteyttä: uutiset(at)mtv.fi tai Whatsapp-viestillä numeroon 040 578 5504.

Muun muassa ruotsalaislehti Expressen kertoo, että tulvassa menehtynyt yli 50-vuotias mies oli jäänyt loukkuun autoonsa. Reutersin mukaan se oli huuhtoutunut mereen tuvan mukana. Pelastuslaitoksen mukaan myös yksi autoonsa juuttunut nainen loukkaantui lievästi.

Paikalliset tiedotusvälineet raportoivat laajoista tuhoista rannikkokylissä, joissa kadut ovat muuttuneet joiksi ja tulvat huuhtoneet kaiken tieltään.

Siteían kaupungin arkeologisessa museossa kahdeksan turistia ja vartija jäivät jumiin tulvavesien vyöryttyä sisään rakennukseen.

– Sää alueella on ollut poikkeuksellinen, Siteían pormestari kertoi kreikkalaiselle SkaI tv-kanavalle Expressenin mukaan.

Rannikkovartiosto etsii mahdollisesti kadonneita, ja palokunta on saanut sateiden ja tulvien takia satoja hätäpuheluita kansalaisilta. Ihmisten on kehotettu pysymään sisätiloissa.

Juttua päivitetty viimeksi 15.10.2022 kello 17.49 ja korjattu Siteían kirjoitusasu. 

Lue myös:

    Uusimmat